reklama 11D

Procházka Francimora ve dvojnásobné míli, hattrick Šafáře a Němčic

ikonka

Jen čtyři koně se v neděli zúčastnili Karlovarské dvojnásobné míle, favorit Francimor s Jaromírem Šafářem kontroloval situaci už na distanci. V Karlových Varech se v neděli běžel i první dostih dvouletých, v němž své zkušenosti využila klisna Nouran.
20.06.2021 21:25  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12D

Byl to jeden z nejméně napínavých dostihů letošní sezony. Bělouš Francimor ze stáje 3 hearts v neděli splnil roli horkého favorita a pod Jaromírem Šafářem si v poklidu doběhl pro zadržené vítězství v Karlovarské dvojnásobné míli. Pro Šafáře i trenérku Helenu Vocáskovou to bylo jedno ze tří vítězství na lázeňském závodišti.

Třetí z loňského Českého derby a čtvrtý ze slovenského ekvivalentu byl původně jedním ze tří svěřenců Vocáskové na startovní listině. Po škrtu jeho tréninkových kolegů Bospora a Francesky Belly se pole jednoho ze dvou nejdelších tradičních dostihů tuzemského rovinového kalendáře smrsklo na čtveřici aktérů.

O svižné tempo se postaral veterán Father Frost, Francimor zpočátku cválal třetí za Amazing Gangsterem. Za mezníkem 1200 metrů si Šafář zlepšil pozici, v oblouku převzal vedení a zavedl pole do cílové roviny.

 

Čtěte také: Colpo Di Stato vyhrál ve Wissembourgu, Slušovice patřily Holčákovi

 

Šafář vytáhl bičík a hlídal si případný nástup soupeřů, ale nakonec se ho pokusil ohrozit pouze Orleano. Napajedelský odchovanec, který strávil větší část dostihu několik délek za malým polem, se nicméně nedokázal na favorita dotáhnout a už na distanci bylo rozhodnuto.

Francimor měl v cíli náskok dvanácti délek, třetí Amazing Gangster zaostal za Orleanem o "daleko". Vítěz vyběhl nový karlovarský rekord 3:27,45.

Šafář a Vocásková se v neděli prosadili i prostřednictvím osmiletého rekonvalescenta Hasana. Někdejší sériový vítěz se vrátil po více než dvouleté pauze těsným triumfem o hlavu v trojkové míli. Němčický hattrick pak završil ve čtyřkovém dostihu na 3000 metrů počtvrté v kariéře startující valach Redon.

V prvním letošním dostihu dvouletých, Ceně společnosti Tipsport na 1200 metrů, využila hnědka Nouran se svou trenérkou Ingrid Janáčkovou Koplíkovou start v nohou z květnového Chantilly a porazila sestavu debutantů velmi lehce o 4 1/2 délky. Druhé místo uhájila favoritka Porcinella před Archangelskem.

 

Krátce ze zahraničí

Umístění sbírali čeští koně v nedělním Meranu. Druhé příčky získali Passion Return a Kings Rock, třetí místa si připsali Big Mago, Kliff a Charles Street.

Foto: Pavla Pechmanová




K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE