reklama 11A

Evropský pohár žokejů bude! Do Chuchle Areny Praha se vrátí 27. září

ikonka

Evropský pohár žokejů se letos uskuteční v neděli 27. září v Chuchle Areně Praha. Šestý ročník prestižní akce bude součástí dvoudenního mítinku, během něhož se poběží celá řada jedničkových dostihů. Leram EJC Million bude mít dotaci 1,2 milionů Kč.
05.08.2020 11:00  |  Rubrika: Dostihy  |  
MIMOŘÁDNÁ ZPRÁVA
| FANCLUB
reklama 12A
Evropský pohár žokejů (EJC), nejbohatší rovinový mítink střední Evropy a mimořádně populární akce s velkým dosahem za hranice dostihového sportu i České republiky, se uskuteční i v letošní mimořádné sezóně. Pořadatelé se domluvili s Chuchle Arenou Praha na novém datu 27. září a podařilo se jim tak překlenout termínové problémy, kvůli nimž byl šestý ročník EJC původně odložen na příští rok.
 
"Máme velkou radost, že se nám společně podařilo najít řešení a že se Evropský pohár žokejů i letos vrátí do Velké Chuchle. Dostihová sezóna 2020 je, stejně jako všechna další odvětví, výrazně poznamenaná dopady pandemie onemocnění Covid-19, což se výrazně promítlo do podoby termínové listiny i situace jednotlivých závodišť. Najít za těchto okolností cestu pro konání Evropského poháru žokejů nebylo jednoduché a naše poděkování patří všem, kdo se na výsledném řešení podíleli," řekl za pořadatele EJC Tomáš Machovský.
 
V Chuchle Areně Praha se tak na poslední zářijový víkend chystá velký dvoudenní mítink. V sobotu 26. září se poběží Velká cena Prahy a Velká cena českého turfu, v neděli 27. září proběhne Evropský pohár žokejů. Nedělním vrcholem bude opět Leram EJC Million na 1400 metrů, jehož dotace byla vzhledem k mimořádným okolnostem upravena na 1,2 milionu korun.
 
"Naší prioritou bylo zachování největšího rovinového mítinku sezóny, které v současné nelehké době vnímáme jako významnou podporu celé dostihové scény. Jsme si vědomi složité situace, v níž řada stájí a trenérů nyní bojuje o své ekonomické přežití. Přejeme si, aby šestý ročník Evropského poháru žokejů znamenal podanou ruku a platný příspěvek v tomto úsilí," dodal Machovský.
 
Vzhledem k nestandardní podobě letošní sezóny i poměrně zaplněné evropské termínové listině v podzimním období dozná letošní ročník Evropského poháru žokejů několika změn. Pořadatelé počítají 27. září se sedmi dostihy. Kromě Leram EJC Million a tradičního "Middle" na 1800 metrů přibude nový dostih na 2200 metrů pro klisny a dostih dvouletých na 1100 metrů.
 
Propozice budou zveřejněny v příštích dnech, seznam startujících žokejů pak během září v obvyklém termínu. "Ne všechno je zcela v naší moci, bude záležet také na aktuální epidemiologické situaci v září. Už nyní ale děláme všechno pro to, aby i letošní mimořádný ročník EJC měl atraktivní obsazení. Vedeme rozhovory s konkrétními jezdci, někteří již předběžně vyjádřili svůj zájem a ochotu do Prahy přijet," uzavřel Machovský.
 
 
Zdroj: tisková informace Evropského poháru žokejů
 
Ilustrační foto: Ivan Krejza



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE