reklama 11A

Murzabajev dobyl další mezník. Přehoupl se přes metu 500 vítězství

ikonka

Dvojnásobný vítěz Evropského poháru žokejů Bauyržan Murzabajev nadále dominuje německým statistikám. Na cestě k dalšímu titulu šampiona získal kazašský jezdec minulou sobotu 500. vítězství kariéry.
03.08.2020 13:58  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12C
Německý šampion Bauyržan Murzabajev, ve svých začátcích také trojnásobný šampion v České republice, směřuje rozhodnými kroky za dalším titulem. Jen mezi minulým pátkem a nedělí si stájová jednička trenéra Andrease Wöhlera připsala šest úspěchů na závodištích Magdeburg, Kolín nad Rýnem a Düsseldorf.
 
Uprostřed této série prošel bez povšimnutí velký mezník v kariéře kazašského rodáka. Jak upozornil dostihový manažer Chuchle Areny Praha a statistik českých rovinových dostihů Jiří Zlámaný, Murzabajev v sobotu dosáhl v Kolíně nad Rýnem svého 500. vítězství.
 
Stalo se tak ve čtyřkovém www.golfundgalopp.de-Rennen, které šampion ovládl na čtyřleté klisně Elected. Outsiderka 231:10 se prosadila velmi lehce o 9 1/2 délky. "Bylo to Bauyržanovo 500. vítězství, přičemž je do tohoto čísla započítáno i 12 dostihů z Kazachstánu," řekl Zlámaný serveru Jezdci.cz.
 

Čtěte také: Neuvěřitelná série pokračuje. Kratochvíl vyhrál posedmé Prvomájovou

 
Murzabajev letos na německém území nasbíral už 74 vítězství a na druhého Maxima Pecheura má k dobru 28 "čárek". Zároveň si udržuje vysokou úspěšnost 22 procent, průměrný výdělek každého jím odježděného koně činí 1114 eur.
 
"Neuplyne pomalu žádný mítink, na kterém by současná žokejská jednička nevyhrála alespoň jeden dostih," komentuje Murzabajevovu dominanci oficiální web německé autority Deutscher Galopp.
 
Murzabajev dělal první dostihové krůčky v Česku u trenéra Arslangireje Šavujeva, pro kterého mimo jiné vyhrál České derby 2016 na hnědákovi Gontcharovi. Na tuzemská závodiště se nadále pravidelně vrací. V minulých sezonách dvakrát ovládl celkové hodnocení Evropského poháru žokejů, letos dovedl ryzku Eternity k úspěchu v Jarní ceně klisen.
 
 

Krátce z turfu

 
Sázková kancelář Tipsport se stala oficiálním partnerem dostihového sportu pro rok 2020. V pátek odpoledne to oznámil Jockey Club ČR na svém webu. Obě strany spolu uzavřely smlouvu o reklamní prezentaci. "Zařadili jsme se mezi vyspělé dostihové země, které spolupracují se sázkovou společností. V dostihovém sportu se jedná o historicky první typ takové spolupráce. Jsem přesvědčen, bude oboustranně výhodná a přinese dostihům ojedinělou příležitost vstoupit do světa nejvýznamnějších sportů," uvedl v tiskové zprávě prezident JC ČR Josef Bečvář.
 
Šestiletý valach Sternkranz ze stáje Scuderia Aichner SRL v neděli zvítězil lehce o 8 délek v prodejní steeplechase Premio Val Senales (3550 m, 12 000 eur) v Meranu. Svěřence Josefa Váni mladšího odjezdila stájová jednička Josef Bartoš.
 
Závodisko Bratislava vypsalo tři nové dostihové dny 16. srpna, 29. srpna a 11. září. V polovině srpna se odběhnou Jarná cena kobýl a Velká jarní cena, o měsíc později bude následovat Slovenské Oaks. Všechny tři klasické dostihy jsou dotovány částkou 8000 eur.
 
 
Foto: Bohumil Křižan, Jockey Club ČR



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE