reklama 11C

Equinews: Sérii mistrovských závodů zahájili vytrvalci a mladí skokané

ikonka

V Hradištku u Sadské se konalo další kolo domácí parkurové extraligy. – Chuchle Arena Praha hostila národní šampionát dětí a juniorů v parkurovém skákání. – Mistrovské medaile ve vytrvalosti se rozdávaly v Chlumci nad Cidlinou. Sledujte Equinews!
12.08.2020 01:21  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

SLEDUJTE EQUINEWS ZDE (KLIKNĚTE)

 
Internetová televize EquiTV.cz připravuje v průběhu jezdecké a dostihové sezony každý týden zpravodajský pořad Equinews, který vysílají mj. také kanál Sport 5 a Televize Seznam. Podívejte se na jeho aktuální díl!
 

Chýle jediný čistý ve Velké ceně Hradištka. Štětina je druhý a třetí

Český skokový pohár pokračoval dalším kvalifikačním kolem v Hradištku u Sadské. Na start Velké ceny se postavilo 23 dvojic, z nichž do finále pokračovalo devět. Sedm z nich si přitom neneslo žádné bodové zatížení ze základní části soutěže.
 
Napodruhé však již u většiny dvojic chyby přibývaly, a tak se na medailové pozice dostali i ti, kteří inkasovali čtyři trestné body. Těsně pod stupni vítězů skončil Ondřej Pospíšil s Einfachem, jelikož jeho čas 61,62 nepatřil mezi ty elitní. O tři sekundy rychlejší byl Jan Štětina s Cabaretem a ještě výrazně kratší čas zapisoval stejný jezdec v sedle Fantastica-S. 
 
Nestačil jen na Jana Chýleho s Larou. Právě tato dvojice byla jedinou, která si udržela nulu na bodovém kontě až do konce a zaslouženě zvítězila.
 
Jan Chýle je stejně jako Ondřej Pospíšil, Matěj Kotalík a Vladimír Tretera aktuálně s dvaceti body na děleném desátém místě pohárového žebříčku jezdců. Minimální náskok jednoho bodu mají Patrik Majher a Lucie Strnadlová, o další bod navíc pak Kateřina Kučerová a Sára Vingrálková. 
 
Těsně pod hranicí finále je nyní s 27 body Kateřina Veselovská, ale kvalifikovat by se mohla, jelikož čtvrtý Rudolf Doležal finálový start neplánuje, byť má nyní 31 bodů. Nejlepší trojice má již výraznější náskok. Rovných 50 bodů nasbíral Aleš Opatrný, a ještě o dva víc Ondřej Zvára. Jan Štětina díky dvanácti bodům z Hradištka poskočil na první řádek tabulky. V součtu jich má padesát sedm.
 

Dvoranová, Egrová a Kostková získaly mistrovské tituly ve skocích 2020

Chuchle Arena Praha hostila od 7. do 9. srpna republikový šampionát dětí a juniorů v parkurovém skákání. O vítězích v kategoriích jednotlivců se rozhodovalo v neděli, kdy dvojice nastupovaly do třetích kol a následně i do rozeskakování o medaile. 
 
V kategorii dětí absolvovalo s nulou na bodovém kontě všechna tři kola hned devět dvojic a čtyři zopakovaly bezchybný výsledek i v rozeskakování. Jedna chyba na zkráceném parkuru připravila o prvenství Natálii Libichovou s Venezií, jejíž čas 31,51 byl ze všech nejrychlejší. Nakonec se z mistrovského titulu radovala Adéla Dvoranová s Balantýnkou. Ta projela cílem v čase 32,79 sekundy. Druhý nejlepší výsledek předvedla dvojice Štěpánka Mašková a Kairo, která také dokončila rozeskakování bez trestných bodů. Na třetí místo pak dosáhla reprezentantka hostitelské společnosti V Team Prague Arena Kristina Vítek s hřebcem Starpower. Jen 6 setin vteřiny dělilo od bronzu Sarah Dajbychovou s Allo Allo.
 
V kategorii mladších juniorů do rozeskakování pokračovaly pouze tři bezchybné dvojice ze všech základních kol mistrovské soutěže. Natálie Kovářová s Chacco-To zapisovala čtyři trestné body v čase 41,54 a skončila tak třetí. Daniel Hakr s Dennym byl sice o téměř tři sekundy pomalejší, ale nechyboval a mohl se radovat ze stříbrné medaile. Nikola Egrová s Quiliscou protnula cílovou čáru v čase 40,47 sekundy a taktéž nechybovala, což pro ni znamenalo zlato a mistrovský titul.
 
V soutěži starších juniorů diváci mohli sledovat hned dvě rozeskakování. To o bronz vyhrála Lucie Melmerová s Lorettou. V závěrečném boji o nejcennější kov se nedařilo podle představ Anně Lani Novak s Last Minute, díky čemuž vyhrála Anna Kostková s Clintgoldem, přestože na zkráceném parkuru inkasovala čtyři trestné body.
 
Děti a juniory hned po republikovém mistrovství čeká další důležitý závod. Většina účastníků se přesouvala jen o pár desítek kilometrů dál do Zduchovic na Příbramsku, kde se konají mezinárodní skokové závody, jejichž součástí je i velmi populární Pohár národů. 
 

Nicol Vicencová vyhrála MČR i CEI2* 2020. Škábová a Novotná jsou druhé

Napínavý průběh až do poslední etapy mělo mistrovství České republiky ve vytrvalosti, které se uskutečnilo v sobotu 8. srpna v Chlumci nad Cidlinou. To bylo kvůli tropickému počasí zahájeno již v půl šesté ráno.
 
Jako první se vydali na trať účastníci hlavní seniorské kategorie a zároveň mezinárodní soutěže CEI2*, kterých bylo osm. Národní šampionát jich absolvovalo o dva více. 
 
První etapa měřila čtyřicet kilometrů, další dvě třicet a poslední dvacet. A právě v té se rozhodlo o medailových pozicích. Ještě třetí etapou prošly čtyři dvojice téměř v totožném čase a ani po předposlední veterinární kontrole neměly mezi sebou velké rozestupy. Marinu Novotnou v sedle Ajradah AQ se vydaly stíhat především Lucie Škábová s Budvarem a Nikol Vicencová s klisnou Saria. Budvar přece jen nemá ještě tolik zkušeností a v poslední části mu již scházely síly, a tak se Lucie Škábová postupně začala smiřovat s bronzovou medailí, na kterou měla relativní náskok před Lucií Krejčovou s Lamií 1. Naopak Nikol Vicencová se Sariou prolétla poslední etapou rychlostí přes 22 kilometrů za hodinu a do cíle dorazila o více jak tři minuty dříve než Marina Novotná s Ajradah AQ. 
 
V soutěži CEI2* byly výsledky velmi podobné, pouze s tím rozdílem, že Marina Novotná startovala jen v mistrovském klání, Lucie Škábová se proto v tomto případě umístila jako druhá v pořadí, Lucie Krejčová pak třetí.



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE