reklama 11D

Equinews: Zvára vs Opatrný. Oba reprezentanti zářili při ČSP v Chuchli

ikonka

Čtyři týdny před olympijskou kvalifikací ve Velké Chuchli na pražském kolbišti zářili při Českém skokovém poháru reprezentanti Aleš Opatrný a Ondřej Zvára. – Sára Vingrálková vyhrála Grand Prix Equistyle v Šamoríně. Podrobnosti nabízí Equinews.
28.07.2020 09:00  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
VIDEO
| FANCLUB
reklama 12D
 

EQUINEWS SLEDUJTE ZDE (KLIKNĚTE)

 
Internetová televize EquiTV.cz připravuje v průběhu jezdecké a dostihové sezony každý týden zpravodajský pořad Equinews, který vysílají mj. také kanál Sport 5 a Televize Seznam. Podívejte se na jeho aktuální díl!
 

Aleš Opatrný opět vítězem. Při poháru ve Velké Chuchli předstihl Zváru

Poprvé ve své osmnáctileté historii zavítal Český skokový pohár do Chuchle Areny Praha, kde se již za necelý měsíc uskuteční velké mezinárodní závody spojené s olympijskou kvalifikací. V národním týmu by neměli chybět Aleš Opatrný s Ondřejem Zvárou.
 
Dva velmi výrazní členové reprezentačního A-kádru početné diváky v pražské Velké Chuchli přesvědčili o svých kvalitách a umístili se na dvou nejvyšších příčkách Velké ceny Prahy, která je papírově šestým kolem letošního devatenáctého ročníku domácí parkurové extraligy. 
 
Jak Opatrný, tak Zvára již mají v pohárových soutěžích po jednom vítězství. Aleš Opatrný vyhrál ve Zduchovicích, Ondřej Zvára přijel do Prahy na vítězné vlně z Martinic, kde minulý týden vyhrál v předešlém kole Českého skokového poháru. S Quimerem-M předvedl v Chuchli dvě bezchybné jízdy a v čase 45,20 zaujal pozici lídra. 
 
Na startu Velké ceny již zbýval pouze Aleš Opatrný s Dukatem VTH, který přesně věděl, kde má ušetřit důležité metry. Ani on na žádné z překážek nechyboval a cílem projel o šest desetin sekundy rychleji než Ondřej Zvára. Radoval se tak ze svého čtyřicátého vítězství v této domácí parkurové extralize. 
 
Na stupních vítězů doplnil Opatrného se Zvárou Jan Štětina. Ten s Gylordem-S také nezaznamenal ani jeden trestný bod. V jeho případě se časomíra zastavila na hodnotě 48,08 sekundy. Další dvě příčky patřily opět zmiňovaným dvěma reprezentantům. Čtvrtý skončil Zvára v sedle Cento Lana Arcus, jenž zapisoval jeden trestný bod v základní části soutěže. Aleš Opatrný s Carmanem si nesl dokonce z úvodního kola čtyři trestné body za jednu chybu. Napodruhé již nezaváhal a dojel si pro pátou pozici. 
 
Právě trojice zmiňovaných jezdců vede průběžné pořadí Českého skokového poháru, který je nyní přesně v polovině. Nejvíce bodů má Jan Štětina, během tří kol jich nasbíral pětatřicet. Aleš Opatrný a Ondřej Zvára jich mají shodně třicet tři, na čtvrtém postupovém místě do finále je po Velké ceně Prahy Kateřina Veselovská s 27 body. Český skokový pohár již za pár dní pokračuje v Olomouci, kde proběhnou hned dvě kvalifikační kola seriálu, a tak se pořadí velmi rychle může změnit. 
 

Vingrálková vyhrála GP v Šamoríně: Kas-Sini je velmi pozorný, říká

Třetí pokračování parkurové série Danube Summer Live ve slovenském Šamoríně poprvé završila Grand Prix na výšce 150 centimetrů. Ze tří desítek dvojic nezvykle mnoho postoupilo do rozeskakování.
 
Základní parkur překonalo bez jediného trestného bodu třináct koní, do rozhodující části jich nastoupilo nakonec dvanáct, a i napodruhé diváci viděli celou řadu čistých jízd. 
 
Se všemi svými svěřenci projel cílem s nulou na bodovém kontě Andrej Hollý. Zatímco s Diarou nepatřil mezi ty nejrychlejší, v sedle Quintany a Chellano Lady atakoval nejvyšší příčky. Nakonec se však musel spokojit s druhým a třetím místem, neboť jeho nejlepší čas 36,42, jehož dosáhl s Quintanou, překonala o půl sekundy česká reprezentantka Sára Vingrálková.
 
Ta v rozeskakování startovala s dvěma koňmi, ale s Mayo van de Herrkant skončila až sedmá za zmíněným Andrejem Hollým s Diarou. V sedle Kas-Sini DC však kurzem doslova prolétla a čas 35,92 sekundy byl ze všech nejrychlejší. 
 
Letní parkurová série v Šamoríně má na programu ještě dvě kola. Čtvrtý díl pokračuje od 14. do 16. srpna, závěrečný mítink pak naváže hned o týden později. 



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE