reklama 11C

Do Velké pardubické směřuje 30 koní, zájem projevili Elliott i Clayeux

ikonka

Hvězdný Gordon Elliott a francouzská stálice Emmanuel Clayeux jsou mezi trenéry ze čtyř zemí, kteří ve čtvrtek odevzdali přihlášky do 130. Velké pardubické se Slavia pojišťovnou, která by se měla běžet v neděli 11. října.
14.05.2020 14:40  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12A
Třicet koní včetně pěti cizinů bylo ve čtvrtek přihlášeno do 130. Velké pardubické se Slavia pojišťovnou. Mezi uchazeči o start ve vrcholu překážkové sezony nechybějí poslední tři vítězové Theophilos, Tzigane du Berlais a No Time To Lose.
 
Ze zahraničí projevil předběžný zájem francouzský trenér Emmanuel Clayeux, který vedle druhého z Velké pardubické 2017 Urgent de Gregaine přihlásil i bělouše Unbrin de l’Isle, který loni finišoval na druhé příčce v Ceně Labe.
 
Hvězdný irský trenér Gordon Elliott, do jehož lotu patří dvojnásobný vítěz Velké národní Tiger Roll, by mohl do Pardubic poslat třetího z letošního cheltenhamského krosu, jedenáctiletého valacha Out Sama. Právě v březnové Glenfarclas Chase se oba jeho zmiňovaní svěřenci potkali, Out Sam tenkrát na druhého Tiger Rolla ztrácel osmnáct délek.
 

Čtěte více: Pardubice chystají start sezony na 20. června, říká Dostihový spolek

 
Z domácí elity jsou přihlášeni Hegnus, Stretton, Ange Guardian, Chicname de Cotte, Talent, Mazhilis, Bridgeur či Player. Do Velké pardubické bude směřována i rekonvalescentka Izynka. Slovenské stáje jsou zastoupeny loni osmým Vandualem a účastníkem Ceny Labe Vernoisem.
 
Na přihláškách zatím není zastoupena stáj Lokotrans, jejíž majitel Karel Jalový tento týden adresoval Dostihovému spolku dopis s nabídkou uspořádání letošních mítinků. Ještě před několika týdny řekl šéf skupiny Loko Trans v rozhovoru pro Českou televizi, že do Velké pardubické zamýšlí směřovat Al Bustana a Ribelina.
 
Přihlášky na 130. Velkou pardubickou se Slavia pojišťovnou byly odevzdány v době, kdy ještě není zveřejněno, jak bude vypadat letošní kvalifikační cyklus. Dostihový spolek avizoval možné zahájení sezony na 20. červen a nalezení nových termínů pro mítinky, které musely být zrušeny kvůli nouzovému stavu v souvislosti s pandemií onemocnění Covid-19. Termín samotné Velké pardubické zůstává nezměněn, měla by se běžet v neděli 11. října.
 
 
Ilustrační foto: Václav Volf, fotovolf.com



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE