reklama 11D

Do roka a do dne. L'Estran s Bartošem obhájili v Gran Premio Merano

ikonka

Velký víkend českých stájí v Meranu vyvrcholil doběhem raz-dva v Gran Premio Merano. Obhájce vítězství L'Estran v sedle s Josefem Bartošem zdolal Northerly Winda a postaral se o další velký úspěch trenéra Josefa Váni ml. a stáje Scuderia Aichner SRL.
27.09.2020 22:50  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12C
Loni se Josef Bartoš musel o své první vítězství v Gran Premio Merano na hnědákovi L’Estranovi strachovat až téměř do cíle. O dvanáct měsíců později si v závěru vrcholu italské překážkové sezony vychutnal pohodový dojezd. V sedle sedmiletého valacha stáje Scuderia Aichner SRL zvítězil o 4 délky a lehce obhájil loňský triumf.
 
Letošní Gran Premio Merano (Gd1, 5000 m, 250 000 eur) se rýsovalo jako souboj tří posledních vítězů. Trenér Josef Váňa mladší a "žluto-černá armáda" majitele Josefa Aichnera režírovali dostih od prvních metrů prostřednictvím vodícího Notti Magiche.
 
Ve druhé třetině trati převzal iniciativu francouzský Le Costaud, ale svěřenci Guillauma Macaira došly v posledním kilometru síly a v závěrečném oblouku bojovala o vítězství už jen česká dvojice. Kromě pozvolna posouvaného L’Estrana ji tvořil s přehledem skákající Northerly Wind, kterého Jan Faltejsek velkou část dostihu držel blízko důležitého dění.
 

Čtěte také: Cheminaud vyhrál Evropský pohár žokejů, pořadím zamíchal Šavujev

 
Obhájce vítězství však v závěru dokázal od svého posledního soupeře lehce odejít. Northerly Wind kontroloval druhé místo před Francouzem Soldier’s Queen. Zbytek tabule obsadili další čeští zástupci Al Bustan a Zanini.
 
Pro tuzemské barvy to byl v Meranu po všech stránkách úspěšný víkend. Druhé vítězství v kategorii Graded1 vybojoval už v sobotu šestiletý ryzák Stuke s Lukášem Matuským v Gran Corsa Siepi di Merano (4000 m, 60 000 eur). Vlastní odchovanec stáje K-K Metal a.s. trénovaný Radkem Holčákem porazil jistě o 2 1/4 délky Beau Saonoise a při jedenáctém vítězství své kariéry se přehoupl přes 3,5 milionu korun na vyběhaných dotacích.
 
Pokračuje i vítězná série čtyřletého ryzáka First Of All ze stáje Dr. Charvát, který pod svým stálým jezdcem Janem Faltejskem lehce o 3 1/2 délky opanoval Gd2 Premio Steeple-chase d’Italia (3900 m, 40 000 eur) a získal osmé překážkové vítězství z devíti startů.
 
O zbylá ze čtyř sobotních vítězství českých koní se postaral Josef Bartoš na Broughtonovi a Gangsterovi De Coddes, v neděli uspěl ještě Brunch Royal.



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE