reklama 11B

Diamond Tour v Chuchli vyhrál Petrovas. Příhoda krok od rozeskakování

ikonka

Hlavní sobotní soutěží v rámci CSIO4* CET Prague Cupu v Chuchle Areně Praha byla Air Bank Diamond Tour s překážkami vysokými 150 centimetrů. Soutěž bodovanou do žebříčku Longines vyhrál Adrius Petrovas z Litvy. Z Čechů byl nejlepší Miloslav Příhoda.
29.07.2023 16:59  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
VIDEO
| FANCLUB
reklama 12B

 
Do sobotní Air Bank Diamond Tour, v níž měli účastníci CSIO4* CET Prague Cupu poslední možnost kvalifikovat se do Grand Prix, startovalo celkem 39 dvojic, z nichž osm reprezentovalo Českou republiku. Žádná z nich však nepostoupila do rozeskakování.
 
Jednu chybu zaznamenala Anna Kellnerová na valachovi Hurricane D.D., ale navíc si připsala tři trestné body za překročení času. Se čtyřbodovou penalizací pak dokončili Mariana Michlíčková s hřebcem Dalton de Tiji, Sára Vingrálková na valachovi Comme-Laude W a Emma Augier De Moussac v sedle klisny Divy. 
 

 
Jediným z Čechů, který nechyboval, byl Miloslav Příhoda ve dvojici s valachem Ibizou D, ale o 47 setin překročil stanovený čas a inkasoval tak jeden bod, který mu uzavřel cestu do rozeskakování. „Mě se jelo výborně. Tím, že jsem šel poslední, tak jsem měl dost času se podívat na spoustu jezdců. Můj neustálý problém s Ibizou je nestíhání časů, takže jsem věděl, že to zase budu mít velmi těsné. Měl jsem původně v plánu si trasu více zkrátit, ale trochu jsem si to projezdil sám. Nic méně jsem rád za to, jak skákal a byla to dobrá průprava na zítřejší Grand Prix,“ zmínil v televizním rozhovoru krátce po soutěži. 
 
Na zkráceném kurzu zopakovaly čistou jízdu čtyři dvojice. Nejpomalejší z nich tvořila Isabella Russekoff z Izraele s valachem Jumpy van de Hermitage. O více jak pět sekund kratší čas měla německá jezdkyně Zoe Osterhoff na valachovi Jaguar King WD, přesto to nestačilo na lepší než třetí příčku. Druhá byla díky času 38,38 reprezentantka Nizozemska Tani Joosten, jež sedlala valacha Galdal Me. Z vítězství se nakonec radoval Adrius Petrovas z Litvy na valachovi Linkolns. 
 
Vrcholem mezinárodních parkurových závodů CSIO4* CET Prague Cup v Chuchle Areně Praha bude nedělní Grand Prix, která začne v 15:00 hodin. Podrobnosti o programu a prodeji vstupenek jsou na webu www.csiopraha.cz. 
 
Foto: Kateřina Návojová
Zdroj: tisková zpráva Czech Equestrian Teamu
 




Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE
function closepop(){ $("body").removeClass("hidescrollbar"); $("#popreklamagal").hide(); $("#popreklama").hide(); }