reklama 11D

Češi do olympijské kvalifikace nastoupí třetí. Izrael půjde před nimi

ikonka

První závodní den mezinárodních parkurových závodů CSIO4* CET Prague Cup 2023 v Chuchle Areně Praha uzavřelo oficiální losování startovního pořadí do pátečního Poháru národů, v němž deset týmů zabojuje o dvě postupové pozice na olympiádu do Paříže.
27.07.2023 20:55  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D
 
Čeští reprezentanti si přáli, aby do týmové olympijské kvalifikace, která se odehraje v pátek 28. července od 14:00 hodin na kolbišti Chuchle Areny Praha, nastupovali ideálně v poslední třetině startovního pole. To se jim bohužel nesplnilo, neboť šéfka ekipy Markéta Šveňková vylosovala číslo tři. 
 
„Je dobře, že se budeme moci podívat alespoň na pár koní. Jinak je to asi ve finále jedno, zda jdeme třetí nebo pátí. Pro pořadí v týmu jsme se rozhodli, že jako první nastoupí Vladimír Tretera s Gangsterem, druhý půjde Filip Doležal s valachem Coup de Coeur, a to především z toho důvodu, že mu pomáhám na opracovišti, tak abych na něj měl dostatek času. Třetí půjde Anna Kellnerová na Catch Me If You Can a již tradičně půjdu jako poslední já s Locantem,“ prozradil Aleš Opatrný. 
 
Všichni členové českého reprezentačního A-kádru se se svými stájovými jedničkami ukázali v závodní aréně již ve čtvrtek, ale všichni podle původního plánu absolvovali pouze několik skoků, případně zvolili tréninkové tempo. Kellenrová a Tretera zvolili k přípravě Gold Tour na výšce 140 centimetrů, Opatrný s Doležalem pak podvečerní Silver Tour s překážkami do 135 centimetrů.
 
Původně mělo do Poháru národů nastoupit jedenáct týmů, ale Litva nakonec své družstvo do klíčové soutěže nevyslala. Jako první odstartuje zástupce Uzbekistánu, druzí jsou mnohými favorizovaní Izraelci, po České republice půjdou Slováci a následovat budou Polsko, Turecko, Ukrajina, Maďarsko, Bulharsko a Slovinsko. 
 
Ve čtvrtek proběhly čtyři rámcové soutěže a dařilo se v nich dalším českým jezdcům. Gold Tour vyhrála Linda Portychová na klisně Laře, v Silver Tour nenašel přemožitele Jiří Tměj v sedle Ekathariny. V Diamond Tour s překážkami vysokými do 145 centimetrů předvedl nejlepší výkon turecký reprezentant Derin Demirsoy s valachem O-Kannarock. Soutěž, která byla jednou ze tří kvalifikací do nedělní Grand Prix úspěšně absolvoval Jiří Skřivan na valachovi Holland TN, jenž skončil pátý. 
 
Foto: Josef Malinovský
 



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE
function closepop(){ $("body").removeClass("hidescrollbar"); $("#popreklamagal").hide(); $("#popreklama").hide(); }