reklama 11D

Decathlon.cz nabízí: Chraňte nohy svých miláčků s produkty od Fouganza

ikonka

/PR článek/ Každý jezdec a majitel by měl dbát na ochranu koňských nohou. Zdravé šlachy, pevná kopyta, to je základ spokojenosti koně. Decathlon přináší celou řadu produktů značky Fouganza, které vám s ochranou nohou koní pomohou.
27.07.2022 15:10  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12B

 

Ochrana koňských nohou by pro každého majitele i jezdce měla být samozřejmostí. Ne nadarmo se říká, že končetiny jsou pro koně nejdůležitější, a také nejzranitelnější částí těla. Volba chráničů se odvíjí od aktivit, kterým se dvojice věnuje. Jaké typy nabízí svým zákazníkům značka Fouganza?
 
Otevřené šlachovky 500 představují jasnou volbu pro rekreační jezdce, které lze vzít na trénink, závody i do terénu. Koňským nohám se přizpůsobí díky anatomickému tvaru a vnitřní pěnové vrstvě v oblasti spěnkového kloubu a šlach. Pružné pásky na suchý zip umožňují šlachovky dotáhnout, aby nesjížděly ani se nepřetáčely. 
 
K dispozici jsou hned v pěti barevných variantách: černé, námořnicky modré, elektricky modré, vínové a nově také hnědé. Do sady lze ve stejné barvě pořídit zadní strouhavky vybavené zapínáním na suchý zip, které tak lze použít i na soutěže mladých koní. 
 
Novinkou v nabídce pro sezonu 2022 jsou šlachovky 560 se síťovinou. Jejich skořepina je totožná s předchozím modelem - pyšní se diamantovým designem, je pružná pro volnost ohybu, ale zároveň dostatečně silná pro ochranu proti nárazům. Odlišná je ovšem podšívka. U této varianty jsou chrániče vyměkčeny 7mm vrstvou pěny a opatřeny síťovinou s technologií mesh. Právě díky ní je zajištěna cirkulace vzduchu a odvod tepla od šlachy, která se nepřehřívá. Po namočení zároveň rychle schne. Zapínání je zajištěno bajonety, u kterých nehrozí opotřebení a náhodné rozepínání ani při častém používání po dlouhou dobu. 
 
Tato varianta šlachovek je skvělá pro intenzivní tréninky a dlouhé vyjížďky v letních měsících. Do sady lze opět pořídit chrániče na zadní nohy, u kterých je ovšem zapínání na suchý zip. 
 
Koním trpícím na odřeniny jsou určeny šlachovky 580 vyztužené 2 mm pěny a vrstvou umělého beránka. Skořepina je opět anatomicky tvarovaná, netlačící na zadní šlachu. Dobře se přizpůsobí individuálnímu tvaru nohy koně a nebrání jejímu ohybu. To je důležité především při skákání, kam je tento model velmi oblíbený. Pružné pásky s bajonetovým zapínáním udrží chrániče na místě. 
 
I zde jsou samozřejmě k dispozici zadní strouhačky ve stejném provedení, ovšem se zapínáním na suchý zip. Péče o tyto chlupaté chrániče se nemusíte bát. Jednoduše je vyperete v pračce a po uschnutí beránek rozčešete. Budou zase jako nové. 
 
Pro cestování mimo domovskou stáj doporučujeme do přepravníku nasadit kamaše Traveller 500. Ty chrání končetiny od korunky až pod koleno či hlezno, ať už se vypravíte na trénink nebo závody. Díky třem suchým zipům je snadno nandáte a přizpůsobíte koni na míru. Na spodu jsou vyztuženy koženkou, aby se tak snadno nezničily. Dodávány jsou navíc v praktickém obalu na uskladnění. 
 
Pro koně, kteří potřebují po práci zpevnit šlachy v boxu, jsou pak určeny stájové kamaše. Ty jsou vyměkčeny silnou vatovou vrstvou. Podložky jsou odnímatelné a lze je prát v pračce. Nemusíte se proto bát aplikovat regenerační přípravky a na ně přiložit chrániče.Tyto kamaše je možné použít také jako ochranu před odřeninami při přepravě. Na místě je drží čtyři silné suché zipy. 



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.cz, internetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE