reklama 11C

Gal mistrem Holandska. Se synem Totilase předvedl legendární freestyle

ikonka

Holandské drezurní mistrovství vyhrál Glock´s Toto. To by samo o sobě českému fanouškovi drezury možná nepřipadalo nijak zvlášť zajímavé. Glock´s Toto je ovšem synem legendárního Totilase, v sedle byl Edward Gal a jeli stejný kür jako kdysi Totilas.
22.09.2020 08:49  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

Na snímku je legendární hřebec Moorlands Totilas. Foto: Kateřina Návojová

 

Edward Gal se stal mistrem Holandska v drezuře pro rok 2020. Sedlal devítiletého hřebce Glock´s Toto Jr. Příznivci drezury, kteří pozorně sledují nejen českou scénu, už nějaký čas tuší, že se rodí hvězda a Toto, jež se synem Totilase, to nyní jen potvrdil. 
 
Pro magazín Horse and Hound jezdec uvedl, že se s Totem cítí velmi podobně, jako kdysi s Totilasem, a že dokonce věří, že by hřebec v budoucnu mohl být ještě lepší, než jeho hvězdný otec.
 

Vítězství v šlépějích Totilase

 
Je to deset let, co nizozemský jezdec Edward Gal v sedle impozantního hřebce jménem Moorlands Totilas ovládl Světové jezdecké hry v Kentucky, kde bral zlato v individuálních úlohách a nejcennější kov si odvezl i ze soutěže týmů. Dvojice vyhrála také mistrovství Evropy 2009 a finále Světového poháru 2010.
 
Totilas tehdy plnil stránky všech světových médií. Obrovskou pozornost budil později jeho prodej do Německa. Spekulovalo se o astronomických částkách. Změna působiště ale byla začátkem konce jeho hvězdné sportovní kariéry. 
 
Střihem se dostáváme do nizozemského Ermela, kde se od 18. do 20. září 2020 konalo národní mistrovství v drezuře. A byl to Edward Gal, kdo vyhrál. Seděl v sedle syna legendárního Totilase a předváděl s ním naprosto stejný freestyle, jako jezdil právě s jeho otcem. Za svůj výkon dostal 86,15 %. O den dříve nenašel přemožitele v prvním kole Grand Prix Speciale.
 
„Je to přesně deset let, co jsem jel tento freestyle v Kentucky. Nikdy jsem si nemyslel, že ho pojedu znovu,“ řekl pro Horse and Hound Gal a přiznal, že když mu diváci tleskali vestoje, měl slzy v očích.
 
 
 
Zdroj: Horse and Hound
 
Ilustrační foto: Kateřina Návojová



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE