reklama 11D

Olga Plachá rezignovala. Delegáti mají možnost určit směr ČJF, říká

ikonka

Prezidentka České jezdecké federace Olga Plachá informovala, že v pondělí 27. září Výkonnému výboru doručila prohlášení o odstoupení ze své funkce. „Delegáti tak mají možnost určit směr, jakým se federace bude v následujících letech ubírat,“ řekla.
29.09.2021 16:45  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
MIMOŘÁDNÁ ZPRÁVA
| FANCLUB
reklama 12B
 
„Dnes mám pro vás informaci týkající se nadcházející celostátní konference,“ uvedla Olga Plachá ve Zpravodaji České jezdecké federace, který je rozesílán formou e-mailového newsletteru.
 
„Před tím však musím upřímně poděkovat našim jezdcům za to, jak nás reprezentovali na olympijských hrách v Tokiu. V opravdu těžkých závodech, možná nejobtížnějších v jejich kariérách, si vedli velmi dobře. Způsob, jakým prezentovali české jezdectví – v těžkých podmínkách o svízeli spojeném s protipandemickými opatřeními nemluvě – byl obdivuhodný. Rok 2021 tak definitivně přepsal naši sportovní historii,“ pokračuje Olga Plachá. 
 

Psali jsme: Rezignace členů Výkonného výboru ČJF byla domluvená, říká Olga Plachá

 

„Se všemi jezdci i vedoucími ekip se plánuji potkat a osobně jim poděkovat za reprezentaci. Společná večeře s parkurovými jezdci se uskutečnila včera večer, se zbylými reprezentanty se potkám hned, jak to naše časové dispozice umožní,“ prozradila ve středečním dopise adresovaném členské základně ČJF.
 
„Nyní k avizované informaci týkající vedení našeho spolku. V pondělí 27. září jsem Výkonnému výboru ČJF doručila prohlášení o odstoupení z funkce prezidentky ČJF, moje funkce tak zaniká uplynutím dvou měsíců od podání tohoto prohlášení. Po dobu dvou měsíců mám zákonem určenou povinnost plnit své úkoly, které z funkce vyplývají a odpovídám za ně. Celostátní konference, která se koná 13. října 2021, bude tudíž volit nejen členy výkonného výboru, ale také prezidenta federace. Delegáti tak mají možnost určit směr, jakým se federace bude v následujících letech ubírat,“ konstatovala Olga Plachá, která tak předešla případnému odvolání na celostátní konferenci, k němuž se přiklonilo již několik oblastí v rámci usnesení z oblastních konferencí. 
 

Nepřehlédněte: Re-live: Kdo by měl být prezidentem ČJF? On-line debata s kandidáty

 
„Závěrem mi dovolte poděkovat těm, kteří mi zejména v posledních dnech a týdnech otevřeně vyjadřovali svoji podporu, které si velmi vážím,“ dodala Olga Plachá. 
 
Posledním ze současných členů Výkonného výboru České jezdecké federace, jenž dosud nerezignoval, je viceprezident ČJF pro sport Jiří Skřivan.
 
Foto: Josef Malinovský



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE