reklama 11B

ČSP v Litomyšli: První půlku završili výhrou Jiří Tměj a Adéla Opatrná

ikonka

„První den se nám nedařilo, ale koně skákali dobře, takže dobrý. Uvidíme zítra a další dny,“ pronesl v Podcastu EquiTV Jiří Tměj po úvodním dni Českého skokového poháru v Litomyšli. V pátek všichni viděli, jak dokáže s Atilou zvítězit.
05.06.2020 20:27  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B
 
Prvenství v nejvyšší soutěži pátečního programu Českého skokového poháru 2020 v Litomyšli ukořistil Jiří Tměj s Atilou. O téměř pět sekund za sebou nechal Aleše Opatrného s Carman, za nímž o další vteřinu zaostával Marek Hentšel v sedle SAurona Fitmin. Ten parkur s handicapem S**/ST** dokončil stejně jako dalších dvacet jedna dvojic bez penalizace, čas měl 67,75 sekundy.
 
Jiří Tměj byl úspěšný i s dalším ze svých svěřenců, jímž je Londonderry DK. S ním skončil šestý, za pátou Annou Lani Novak s Last Minute a čtvrtým Markem Klusem na Stresmanovi. 
 

NEPŘEHLÉDNĚTE: Jiří Tměj: Jako autoklempíř bych se neuživil, byl jsem tam kvůli koním

 
Ve stylové soutěži Czech Junior Cupu, která páteční sportovní program uzavírala, dokončila s nejvyšší známkou 8,7 Adéla Opatrná s Jersy Flower. O jednu desetinu méně měla Anna Kostková s Tinikou. Od rozhodčích získal nejvyšší hodnocení 8,8 bodu Oliver Písařík s Clarissou, ale kvůli penalizaci figuruje ve výsledkové listině až na třetím řádku.
 
Na sobotu je vypsáno pět soutěží od stupně L* do ST**. Celý mítink vyvrcholí v neděli odpoledne Velkou cenou Litomyšle s výškou překážek do 145 centimetrů (T*). Předcházet jí budou tradiční rámcové seriály U25 a Czech Junior Cup. 
 
V neděli 7. června bude všechny soutěže přenášet živě internetová televize EquiTV.cz, která ve spolupráci s Asociací Český skokový pohár realizuje on-line streamy, ale také záznamy pro Českou televizi, ze všech pohárových kol.
 
Foto Zenon Kisza – www.fotokisza.com



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE