reklama 11D

Český skokový pohár 2020: Proběhne jedenáct kol v deseti destinacích

ikonka

V návaznosti na oznámení termínů mistrovství České republiky a mezinárodních závodů pod hlavičkou České jezdecké federace finalizoval nový kalendář i Český skokový pohár. Domácí parkurová extraliga začne 7. června v Suché u Litomyšle.
13.05.2020 12:42  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C
 
Český skokový pohár bude mít v sezoně 2020 celkem jedenáct kol v deseti destinacích. Odložení startu seriálu o více jak dva měsíce tak nebude mít zásadnější vliv na jeho podobu. „Chtěl bych moc poděkovat všem pořadatelům, že vyvinuli maximální úsilí, aby Český skokový pohár mohl proběhnout bez výraznějšího omezení. Považuji to za velký úspěch,“ konstatoval prezident Asociace Český skokový pohár Jiří Skřivan.
 
Sestavit novou termínovou listinu nebylo jednoduché, zejména s ohledem na skutečnost, že se velmi často měnily podmínky pro realizaci sportovních akcí, zejména ve vztahu k maximálnímu počtu účastníků. „Změny termínů komunikoval s jednotlivými pořadateli event manager Českého skokového poháru Aleš Suchánek tak, aby mohl celý seriál proběhnout v souladu s dalšími stěžejními akcemi jezdecké sezony a všechny závody se nekumulovaly do podzimního období,“ říká Skřivan.
 

PSALI JSME: Jiří Skřivan: Začátek sportovní jezdecké sezony vidím optimisticky

 
„V neposlední řadě jsme se museli dohodnout tak, aby v České republice mohly proběhnout dvoje původně plánované mezinárodní skokové závody, o které jsme nechtěli přijít. Zároveň jsme nechtěli přijít ani o žádné z kol Českého skokového poháru, nicméně pořadatelé Velké ceny Ptýrova se rozhodli svoje jezdecké závody zrušit. Mají to postavené celé na noční ceně, která je divácky velmi atraktivní. Bohužel není jasné, zda bude možné akci s velkým množstvím diváků uspořádat v takovém rozsahu, jak jsme byli zvyklí, proto bylo tedy ptýrovské kolo na žádost pořadatele z kalendáře Českého skokového poháru vyškrtnuto,“ pokračuje prezident Asociace ČSP.
 
Svůj vlastní mítink nebude mít Velká cena Brna, ta ovšem proběhne v rámci olomoucké zastávky. „Již jsme něco podobného v historii poháru zažili několikrát, když např. někde přišla velká voda, tak se vypsalo náhradní kolo během jiného mítinku, aby soutěžící nepřišli o body. Brněnské kolo tedy proběhne v pátek při Velké ceně Olomouce. Více méně tedy vypadne pouze Ptýrov, nepojede se proto dvanáct, ale jedenáct kol a finále,“ upřesňuje Jiří Skřivan. „Finále jsme vykomunikovali také na podzim, aby proběhlo ještě v době, kdy bývá pěkné počasí. Po nahlášení nového termínu mistrovství České republiky v Martinicích na začátku října se nám sezona poměrně rozvolnila, díky čemuž předpokládáme, že všechny mítinky proběhnou s poměrně velkou účastí na kvalitní sportovní úrovni.“
 

PSALI JSME: Aleš Suchánek: Situace s termíny ČSP je složitá, ale ne neřešitelná

 
Velkým pozitivem pro domácí parkurovou extraligu by měla být účast parkurových reprezentantů, kteří za normálních okolností téměř výhradně objíždí mezinárodní mítinky. „Věřím, že parkurový sport v rámci Českého skokového poháru může letos proběhnout velmi zdárně, a to i za účasti těch, kteří by jinak vzhlíželi například až k olympijským hrám. Myslím, že se nám podařilo termínovou listinu dobře přizpůsobit současné situaci. Nejedná se jen o Český skokový pohár, ale obecně o český skokový sport. Věřím, že všechno zlé je pro něco dobré a třeba nám nastalá situace s Covidem-19 přinese posun ve sportovní úrovni českého skokového sportu,“ dodává Skřivan. 
 
Veškeré podrobnosti k Českému skokovému poháru najdete na internetových stránkách www.ceskyskokovypohar.cz
 
 

 

TERMÍNOVÁ LISTINA ČESKÉHO SKOKOVÉHO POHÁRU 2020:

 

  • 7. 6. Velká cena Litomyšle

  • 14. 6. Velká cena Zduchovic (původní termín 13. 9.)

  • 21. 6. Velká cena Ostravy (původní termín 24. 5.)

  • 5. 7. Velká cena Frenštátu pod Radhoštěm (bez změny)

  • 19. 7. Velká cena Martinic (původní termín 19. 4.)

  • 26. 7. Velká cena Prahy – Chuchle Arena Praha (původní termín 30. 8.)

  • 31. 7. Velká cena Brna – ESC Olomouc (původní termín 3. 5.)

  • 2. 8. Velká cena Olomouce – ESC Olomouc (bez změny)

  • 16. 8. Velká cena Opavy (bez změny)

  • 23. 8. Velká cena Hradištka (původní termín 17. 5., VC Ptýrova zrušena)

  • 19. a 20. 9. Velká cena Hořovic + FINÁLE ČSP (původní termín 26. a 27. 9.)

 

 
 
Ilustrační foto Zenon Kisza



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE