reklama 11D

Cheminée v Auteuil došly síly, stáji Vocetka se dařilo v Trevisu

ikonka

Před rokem a půl Cheminée překvapila Auteuil zadrženým triumfem o 20 délek. V sobotu se do Paříže vrátila, při letošním debutu na listed scéně se v závěru propadla na osmé místo. Úspěšné odpoledne zažili v italském Trevisu překážkáři stáje Vocetka.
13.03.2021 18:04  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12B

Těžký vstup do sezony absolvovala v sobotu na pařížském závodišti Auteuil černá hnědka Cheminée. Šestiletá klisna ze stáje Dr. Charvát uzavřela pod svým stálým jezdcem Janem Faltejskem doběh proutěnkářského listed Prix Hubert d’Aillieres (4300 m, 75 000 eur). Byla to pro ni teprve druhá porážka její překážkové kariéry.

Cheminée věnovala francouzská média při návratu do Auteuil velkou pozornost. V živé paměti zůstalo její zadržené vítězství o 20 délek z listopadu 2019. Svěřenkyně Pavla Tůmy sice od té doby měla jedenáctiměsíční pauzu a loni stihla jen dva podzimní starty, přesto šla v sobotu na start v roli třetí sázkové šance s kursem 48:10.

Jan Faltejsek po startu schoval Cheminée za koně a na měkké dráze hledal optimální stopu. Česká zástupkyně cválala v první polovině dostihu čítajícího čtrnáct překážek na třetí čtvrté pozici. Když se v posledním kilometru razantně zrychlilo, klisna se postupně propadla na chvost osmičlenného pole.

 

Josef Bartoš: Auteuil je Liga mistrů. Sednu na koně a užívám si to

 

Po předposlední překážce ji Faltejsek začal vyjíždět, ale na akceleraci nejlepších odpovědět nedokázala. Cílem proběhla osmá, asi dvacet délek za vítězem Berjou, s nímž se v lednové grupě 3 utkal Sternkranz.

S dotovanými umístěními se naopak vrací dvojice reprezentantů stáje Vocetka z Trevisa. Devítiletý Tamas v sedle s Ondřejem Velkem držel až do posledních metrů Premio Francesco Deriu na 3500 metrů krok s tempařem Leonardem da Vincim, jemuž podlehl po boji o 1 3/4 délky. Big Mago finišoval třetí.

Ondřej Velek přidal v rámcovém programu jedno vítězství s domácím Generalem Mariusem.

Ilustrační foto: France Galop




K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE