reklama 11B

Český úspěch ve Štrasburku: Klisny stáje Pegas si doběhly pro double

ikonka

Holly Story a Cat's Agility z tréninku Dalibora Töröka v pondělí vyhrály ve Štrasburku. Stále více na Francii zaměřená stáj Pegas svým double výrazně vylepšila českou bilanci, v Lyonu Parilly ani Lion-D'Angers se tentokrát tuzemským barvám nedařilo.
09.05.2023 06:30  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12C

Málo vídaný zápis se v pondělí podařil stáji Pegas a trenérovi Daliborovi Törökovi. Centrála ze Zhoře u Jihlavy přivezla do Štrasburku dvojici klisen a odvážela si dvě vítězství, neboť čtyřletá Holly Story ani stejně stará Cat’s Agility nenašly na francouzské dráze přemožitele.

Holly Story, první potomek listed umístěné Holly Polly a polosestra vítěze Memoriálu profesora Václava Michala Holly Happyho, s výjimkou předloňského debutu v Karlových Varech absolvovala všechny starty kariéry ve Francii.

V pondělí se na ni již po šesté vyhoupla Axelle Nicco a vzájemnou sehranost přetavily v pohledné vítězství v classe 4 Prix des Violettes (1400 m, 9500 eur), když se prakticky po celý dostih pohybovaly na špici. V cíli měla Holly Story, která odskakovala s kurzem 97:10, náskok půl délky a vyčlenila se tak z řad nezvítězivších.

 

Čtěte také: Stoprocentní Bartoš. S Lodgian Whistlem vyhrál Úvodní cross country

 

Bilanci Pegasu na závěr programu ještě vylepšila Cat’s Agility v classe 4 proutěnkách Prix du Haut Koenigsbourg (3600 m, 23 000 eur). Pátá z loňského St. Legeru debutovala na překážkách dubnovým druhým místem v Pardubicích a také tentokrát zanechala dobrý dojem. Pod Benoitem Claudicem se pohybovala stále kolem druhého místa a v cílové rovině zmobilizovala dostatečné rezervy, aby se v krásném souboji tří koní prosadila o krk.

Zbylým třem českým koním ve Štrasburku se nedařilo. Braveheart doběhl osmý v classe 3 na 1400 metrů, Andisheh uzavřela doběh ve stejné kategorii na 3000 metrů. Zklamání připravil stáji Lokotrans třetí z loňského Corsa Siepi dei 4 Anni (Gd1) Pallatium - svěřenec Luboše Urbánka v Prix de Brumath (3800 m, 23 000 eur) odmítl odskočit a zůstal na startu.

Mimo dotované pozice zůstala i čtveřice českých zástupců v Lyonu Parilly a Lionu-D’ Angers. Ideal King finišoval desátý v classe 2 Grand Prix de Lyon Parilly (2200 m, 53 000 eur) a stejnou pozici obsadila i jeho stájová kolegyně Cayambe v handicapu na 2400 metrů. Bint Al Jnob skončil mezi nezvítězivšími na 1400 metrů  jedenáctý a veterán Ultimate Fight desátý ve stejně dlouhé classe 4.

Foto: Eva Kopečná (Holly Story ve Štrasburku)




Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE