reklama 11C

Feschanda klasickou vítězkou. Neděle patřila i Lukáškovi a Podráské

ikonka

Žokej Jan Verner, trenér Pavel Tůma a majitel Jiří Charvát se radují z dalšího klasického triumfu, Feschanda ovládla Jarnú cenu kobýl. V Budapešti se klasickým úspěchem ozdobil Tomáš Lukášek, zatímco v Meranu poprvé vyhrála amatérka Tereza Podráská.
07.05.2023 21:07  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12A

Den po Jarní ceně klisen se v neděli běžely další klasické dostihy ve dvou dalších středoevropských zemích. V Bratislavě si vítězství v jarních klasikách rozdělily české a slovenské barvy, v maďarském Nemzeti Díj se radoval žokej Tomáš Lukášek.

Po sobotní mostecké vítězce Salt Mix se za matné vystoupení v dubnovém trialu rehabilitovala i ryzka Feschanda. Dcera klasické vítězky French Quebec z vlastního chovu majitele Jiřího Charváta v neděli excelovala v Jarnej ceně kobýl JSB Match Diabolo (1700 m, 19 000 eur) a potvrdila roli slovenské zimní královny.

S Janem Vernerem dominovala velmi lehce o 5 délek před domácí dvojicí Blue River a Magdalenn. Z českých klisen získala dotaci ještě sedmá Gratulace.

 

Čtěte také: Velký návrat Salt Mix. Jarní cenu klisen vyhrála šampionka s Liškou

 

Naopak Velká jarná cena K-K Metal (1700 m, 19 000 eur) zůstala doma zásluhou outsidera 126:10 Manatana, hájícího tradiční barvy PD Senica. Pod Jánem Havlíkem si v závěrečném souboji o 3/4 délky poradil s Charpentierem, s odstupem dalších dvou délek následoval třetí King Mollenkott.

Ve Velké májové ceně JSB Match Diabolo (2400 m, 5800 eur) vstoupil do sezony Kůň roku Gasparini. Hvězda trenéra Jana Demeleho a stáje Tippler Group s.r.o. si v cíli nakonec připsala druhé místo o krk za výborně odježděným Orrym, kterého připravuje Jaroslav Línek pro stáj Meridian SK. V Německu narozený čtyřletý ryzák při svém teprve pátém startu a jedničkové premiéře zvítězil v čase 2:32,41.

Trenér Václav Luka mladší kromě bratislavských klasik obeslal i budapešťské Hazafi Díj. Dcera hřebce Zazou Klára doběhla pod Rebekou Gönczi v třináctičlenném poli pátá, když zvítězila Csinibaba.

Nemzeti Díj, maďarská obdoba Velké jarní ceny, skončilo lehkým triumfem Aramese, kterého pro trenéra Pála Csontose a stáj Jazy Team odjezdil Tomáš Lukášek a po sobotním hattricku v Mostě si prodloužil úspěšný víkend.

Velký den Terezy Podráské

Těžká zkouška čekala v pařížském Longchamp na čtyřletého Like Magic ze stáje Hany Veselé. Svěřenec Zdeňka Seménky nastoupil proti sedmi blacktype koním v classe 2  Prix de l’ Athenee (1600 m, 27 000 eur).

S Theo Bachelotem odvodil první polovinu dostihu a ještě na začátku cílové roviny se pohyboval mezi nejlepšími. V závěrečné čtyřstovce klesl na výsledné šesté místo, 6 délek za prvním v cíli a před listed vítězi Celestinem a My Fancy.

V Meranu se radovala z prvního vítězství kariéry amatérka Tereza Podráská, která dovedla k úspěchu Fly Filo Fly v cross country Premio Ruster Resort Lagundo.

Foto: Závodisko Bratislava




Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE
function closepop(){ $("body").removeClass("hidescrollbar"); $("#popreklamagal").hide(); $("#popreklama").hide(); }