reklama 11D

Petr Půlpán: ČSP v Hradištku je odložen na srpen. Závody koncem května

ikonka

Za pár dní mělo v Hradištku u Sadské probíhat třetí kolo Českého skokového poháru. První závody pro uvolnění vládních restrikcí se tam však uskuteční až na konci května. „Pohárový mítink by pak u nás měl proběhnout asi v srpnu,“ říká Petr Půlpán.
12.05.2020 10:42  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

 
Za normálních okolností by nyní v Hradištku u Sadské vrcholily přípravy na Český skokový pohár, který se tam měl konat ve dnech 14. až 17. května. První závodní mítink však nakonec proběhne až na konci měsíce. Domácí parkurovou extraligu bude tamní kolbiště hostit asi o čtvrt roku později.
 
„Vypsali jsme aktuálně dva parkurové mítinky na sobotu 30. a neděli 31. května, a to od hobby úrovně až po ST. Čekáme, až bude definitivně rozhodnuto o kalendáři Českého skokového poháru, což by mělo být ještě během tohoto úterý. Stejně tak bude Česká jezdecká federace rozhodovat o mistrovství České republiky. Podle toho pak případně upravíme náš kalendář. – Možná budeme muset s něčím hýbat, ale jinak bychom byli rádi, pokud by většina termínů zůstala podle původního plánu,“ říká Petr Půlpán.
 

PSALI JSME: Český skokový pohár 2020 zahájí pravděpodobně Velkou cenou Litomyšle

 
Závody série Champions Tour v Hradištku proběhnou nejen koncem května, ale také od 12. do 14. června. Na červenec jsou dlouhodobě plánovaná Kritéria mladých koní ve skocích i v drezuře, na ta skoková 9. července navážou v následujících třech dnech závody Champions Tour. „Zatím to vypadá, že Český skokový pohár u nás bude nakonec až v srpnu,“ předpokládá Petr Půlpán.
 
V Hradištku u Sadské je ovšem rušno, i když se žádné závody nekonají. „Už třetí týden tu máme postavený závodní parkur a v principu od rána do pěti odpoledne se na něm pořád někdo střídá, o tréninky je velký zájem. Chtěli jsme dokonce nyní postavit drezurní obdélník, ale ještě nás někteří zájemci přesvědčili, abychom parkur zachovali o něco déle,“ dodává Půlpán.
 
Právě drezuře je v Hradištku věnovaný hned po skocích velmi výrazný prostor, uskuteční se tam např. v září finále drezurního Kritéria mladých koní, ale také např. oblastní mistrovství Prahy v drezuře a finále paradrezurního poháru ČJF. Ze skokových vrcholů sezony nelze opomenout kromě finále Champions Tour i finále Paragan Jump Tour. 
 
Ilustrační foto Zenon Kisza / ČSP



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE