reklama 11D

Vladimír Hruška: Snad se brzy závody rozběhnou. Skočit si u nás můžete

ikonka

Jezdecký klub Opava Kateřinky je jedním z těch, kam si již v těchto dnech můžete za symbolický poplatek přijet individuálně skočit parkur na závodním kolbišti. „Zájem mezi jezdci je velký, je vidět, že lidi už chtějí sportovat,“ říká Vladimír Hruška.
11.04.2020 16:11  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
NEPŘEHLÉDNĚTE
| FANCLUB
reklama 12B

 
Na kolbišti Jezdeckého klubu Opava Kateřinky je postavený parkur, na který si mohou přijet zájemci zatrénovat. „Již u nás byla nějaká děvčata skákat a jsme připraveni vyhovět i dalším zájemcům. Za dvě stě korun za koně si k nám mohou přijet skočit. Parkur je postavený a je možné si ho jakkoliv upravit dle vlastních potřeb. Jsme rádi, když můžeme posloužit pro dobrou věc,“ říká Vladimír Hruška.
 
Pro majitele ustájených koní byl areál v provozu nepřetržitě i v předešlých týdnech. Provozovatelé současně využili příležitosti a pokračují na zvelebování zázemí pro koně. „Když neběží jezdecká sezona, tak jsme začali alespoň stavět nový kolotoč. Ten starý jsme rozebrali a na stejném místě stavíme nový,“ prozrazuje pan Hruška.
 

NEPŘEHLÉDNĚTE: Jiří Hruška: Aristo Z mi splnil dětský sen, takového už nepotkám

 
V Opavě se již také narodila dvě ze tří plánovaných hříbátek, a i když jedno po třech týdnech osiřelo, naštěstí se mu podařilo najít náhradní matku, která jej adoptovala. „Dnes se nám zrovna narodila další kobylka z matky po Aristovi, třetí hříbě čekáme až později. Aristo Z stojí v Tlumačově a podle nejčerstvějších informací již připustil patnáct kobyl,“ dozvídáme se.
 
Samozřejmě i v Opavě se již nemohou dočkat restartu závodní sezony, která by v případě příznivého vývoje mohla na tamním kolbišti odstartovat již v květnu. „Jedny dubnové závody jsme museli zrušit, ale ty květnové zatím zůstávají v kalendáři a doufáme, že se budou moci uskutečnit,“ dodává Vladimír Hruška. Na červen dokonce mají v plánu dvoje závody, v červenci by tam měl proběhnout mítink zařazený do seriálu Kritérií mladých koní a v srpnu snad do Opavy Kateřinek zavítá Český skokový pohár.
 
Archivní foto Zenon Kisza



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE