reklama 11D

Červencová všestrannost v Pardubicích: Zlatou podkovu vyhrál Kornalík

ikonka

Na tři dny se Pardubické závodiště stalo dějištěm závodů jezdecké všestrannosti. Byly nejen kvalifikačním kolem seriálu Zlatá podkova, ale také oblastním mistrovstvím Východočeské oblasti České jezdecké federace. Hlavní soutěž vyhrál Jiří Kornalík.
18.07.2021 23:20  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D
 
Do deseti soutěží závodů s mezinárodní účastí odstartovalo na 160 jezdců a koní. Vítězem nejnáročnější soutěže – v Ceně ministerstva obrany ČR zvítězil Jiří Kornalík z Jezdeckého klubu Karlštejn v sedle koně jménem Fridrich.
 
Přestože původní předpověď počasí naznačovala deště, nad Pardubickým závodiště nakonec celé tři dny svítilo slunce. To přilákalo diváky, kteří tak mohli sledovat nejen drezury hned na třech kolbištích, ale také zajímavé parkury a atraktivní crossy vedené dostihovou dráhou. Ve většině soutěží byly výsledky velmi vyrovnané a o vítězích rozhodovali desetiny trestných bodů. Z konečných výsledků bylo vyhodnoceno také Oblastní mistrovství Východočeské oblasti v kategoriích senioři, junioři, děti a pony pro děti 10-16 let. 
 
„Přijeli všichni přihlášení účastníci, máme radost ze zahraničních hostů. Závody nakonec provázelo pěkné počasí a věřím, že si to tady jezdci užili. Je důležité, že až na pár výjimek se všichni dostali do cíle a všichni ve zdraví odjíždějí domů,“ řekla po skončení závodů hlavní rozhodčí Markéta Kvapilová a připomněla, že tyto závody byly také poslední příležitostí splnit si kvalifikaci na Mistrovství ČR ve všestrannosti, které se koná už za dva týdny.
 
Vrcholem programu byla Zlatá podkova – Cena ministra obrany ČR stupně S (CNC 2*). Pohár pro vítěze si z Pardubic odvezl Jiří Kornalík reprezentující Jezdecký klub Karlštejn. S Fridrichem byli po úvodních drezurách až na 4. místě v průběžném pořadí, především díky čistému parkuru se posunuli až na první místo. Druhá Barbora Poláková s Rebelem 10 (JK Farma pod Lipou) na ně v konečném pořadí ztrácela 0,7 bodu. Za nimi se umístili Radim Toman s Easy Jump, Dunja Schicht z Rakouska s Caleppo a Kateřina Benediktová s Derylyn. 
 
„Ze závodů jsem nadšený. Líbí se mi celkově tady to prostředí. Protože probíhají závody současně i v Humpolci, je tu větší klid. Určitě není jednoduché vše zorganizovat, takže nějaké drobné nedostatky by se našly, ale celkově ten dojem je dobrý. Jsem spokojený s tím, jak mi šel kůň, jak mi skákal. Byl jsem spokojený s crossem jak byl postavený. Líbilo se mi to, dobře jsem si zajezdil,“ zhodnotil závody i svůj výkon vítěz Jiří Kornalík.
 
Stříbrná podkova – Cena města Pardubice stupně L (CNC 1*) byla početně obsazenější než předchozí soutěž. Pořadím v ní zamíchaly závěrečné crossy, kdy se do té doby vedoucí slovenský účastník Martin Maivald propadl z průběžného 1. místa až na pátou příčku celkové výsledkové listiny, a to kvůli trestným bodům za čas v terénní zkoušce. Naopak pořadím nahoru postupně stoupala vítězka této soutěže Diana Dittrichová s Valerií 5. Po drezurách byly čtvrté, po sobotních parkurech už byly druhé. Za reprezentantkou stáje Tomáš Kocián Neratov se umístila Adéla Vrtková s Action Boy s odstupem 1,2 bodu. Třetí je Gabriela Adamcová s Linzi, čtvrtá Kateřina Benediktová s Ruleta II a pátý již zmiňovaný Martin Maivald. 
 
S rozdílem 0,53 bodu mezi prvním a druhým místem skončila soutěž Bronzové podkovy – Ceny firmy VOBO spol. s r.o. stupně ZL. Zvítězila v ní Julie Medikusová s Tercií Aha (Jezdecká stáj AHA Nemojov z.s.) před Nikolou Bártovou s Garantem 1 (Jezdecký klub Markéty Bártové z.s.). Po dvou dnech vedoucí Nela Havelková s Ladaronem 1 nakonec v Pardubicích připisuje třetí místo před čtvrtou Andreou Novotnou s Esem a Dominikou Tomíkovou s Demi-RH. 
 
Otevřená soutěž stupně ZL se jela jako Cena Provet a zvítězil v ní Lukáš Létal se Sanem 716. Na první pozici se usadili už po úvodních drezurách a udrželi ji v parkurech i závěrečném crossu. O první místo se dělili s Martinem Maivaldem s jeho druhým koněm Qaidsambel Polt, kteří ale přeci jen v crossu nasbírali 0,8 trestného bodu. Třetí je v této soutěži Kateřina Benediktová s Laidalem před Ivou Bulvovou s Princem 23 a Miroslavem Fialou s Anna Music. 
 
V Soutěži nadějí – Ceně Fitmin stupně Z se pořadí měnilo každý den. Po úvodních drezurách vedl Petr Vančura s Barbie 2, po sobotních parkurech v průběžném pořadí vedla Gabriela Adamcová s Portášem před Miriam Záveskou s Lenny 17, aby si toto pořadí po závěrečných crossech prohodily. Záveská reprezentující JK Železnice nakonec zvítězila s náskokem 1,4 bodu. Třetí se za nimi umístila Ema Štěpánková s Anisio před čtvrtou Adélou Vrtkovou se Santino 129 a pátou Markétou Hovjackou s De Costly. 
 
Otevřená soutěž stupně Z se jela jako Cena ADW FEED a byla nejobsazenější soutěží červencových závodů. Také v této soutěži se o celkovém vítězi rozhodlo až v samém závěru. Cestu pořadím vzhůru absolvovala Nikola Žďárská s Dragonheartem. Reprezentantka Jezdecké stáje Rozruch – Ladislava Žďárského byla po drezurách na třetím místě, po parkurech druhá a po závěrečném crossu z Pardubic odváží vítězství. S odstupem pouhých 0,33 bodu je stříbrnou jezdkyní Nikola Hlavatá s Kai. Třetí se umístila Anna Balcarová s Limetree Im The Only One, čtvrtá Pavlína Martínková s Caspi 2 a pátý David Navrátil s Tasznikem. 
 
Druhé vítězství v Pardubické letní všestrannosti vybojoval Lukáš Létal s koněm Wersor, a to v soutěži stupně ZK – Ceně Alavis. První pozici si držel ve všech dnech soutěží, pořadí za ním se ovšem výrazně měnilo. V celkovém pořadí druhá Eliška Houdová s Arwen 7 byla před závěrečnými crossy „až“ na 7. místě. Třetí dokončila Sabina Čáslavská s Inkardem před čtvrtou Anetou Řehákovou, která byla před crossy na průběžné 10. příčce. Páté místo v celkovém pořadí patří Nikole Ziegelheimové, která by mohla aspirovat na titul „skokan soutěže“. Se Safírou 3 byly po drezurách na 19. místě a po druhém dnu soutěže na 13. místě.
 
V soutěži Hobby ZK – Ceně Equistrians nic neponechal náhodě Petr Myška s Dominátorem Kinským (Jezdecký klub Isabel), když s jasným náskokem porazili Radku Tenkrátovou s Blue Valentine, Vanessu Růžičkovou s účastníkem Velké pardubické Rubínem, Evu Pluháčkovou s Carramelou a Veroniku Pavelkovou s Keirou 1.
 
V soutěži Pony L – Cena Jezdectví zvítězil David Navrátil s Dollom Sharivari (Jezdecký klub U Juráška) a v Pony ZL – Ceně Mauricio Nikola Hlavatá s Šejbou (JS Slavíkov).
 
Mistryní Východočeské oblasti České jezdecké federace v kategorii senioři se stala Barbora Poláková (JK Farma pod Lipou), mezi juniory Julie Medikusová (Jezdecká stáj AHA Nemojov) a mezi dětmi Nikola Hlavatá. V kategorii Pony pro děti 10-16 let je oblastní mistryní Nikola Hlavatá (JS Slavíkov).
 
Foto: Petr Šedivý, poskytl Dostihový spolek Pardubice
Zdroj: tisková zpráva Dostihového spolku Pardubice



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE