reklama 11D

Cena zimního favorita zrušena, Jockey Club dál jedná o variantách

ikonka

Vládní opatření znemožnila pokračování dostihové sezony podle původního plánu. Jockey Club ČR nadále jedná s orgány státní správy a jednotlivými závodišti o náhradních možnostech. Až do potvrzení dalších termínů nebudou nabírány přihlášky.
13.10.2020 17:25  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12B
Příští dva víkendy se v Česku nebudou konat žádné dostihy. Vyplývá to z informací, které v úterý zveřejnily Jockey Club ČR a závodiště Pardubice. Na základě aktuálních vládních nařízení byla nově zrušena Cena zimního favorita, která se měla běžet v sobotu 17. 10. v Mostě. 
 
Jen o pár hodin dříve oznámil Dostihový spolek zrušení svého závěrečného mítinku 24. 10. Chuchle Arena Praha potvrdila už dříve na svých webových stránkách, že klasický St. Leger se nebude moci konat v původním termínu 25. 10.
 
"Další průběh dostihové sezóny závisí na vývoji epidemiologických opatření a výsledcích jednání s orgány státní správy. Vedení Jockey Clubu ČR vyvíjí snahu o získání výjimky pro zorganizování nejvýznamnějších výkonnostních zkoušek, které jsou plánovány do konce dostihové sezony," uvedl Jockey Club ČR.
 

Martina Luková: Nagano Gold nezklamal, ale ve finiši to byly nervy

 
Dostihová autorita mezitím pokračuje i v jednáních s pořadateli. Až do potvrzení termínů nebudou nabírány žádné přihlášky, dodal ve svém stanovisku Jockey Club.
 
Původní termínová listina počítala ještě s devíti dostihovými dny a zakončením sezony 17. listopadu. V Chuchle Areně Praha se měly běžet St. Leger a Cena prezidenta republiky, v Mostě Cena zimního favorita a Českomoravské brány. Po jednom mítinku vypsaly Pardubice, Karlovy Vary, Slušovice, Brno a Lysá nad Labem.
 
Naopak zbývající dva dostihové dny v Bratislavě podle aktuálních informací ohroženy nejsou. V pátek 16. 10. se koná odpoledne s dvěma dostihy II. kategorie a slovenskou sezony uzavře 31. 10. tamní St. Leger. Na jeho přihláškách zůstává vítěz Slovenského derby Troop Commander, dodatečně dohlášena byla stříbrná z obou exfederálních derby Vivienne Wells.
 
 
Ilustrační foto: Pavla Pechmanová



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE