reklama 11D

Bude pokračovat dostihová sezona? Jockey Club jedná s pořadateli

ikonka

Vládní opatření zastavují od pondělí 12. října prakticky veškeré sportovní a kulturní dění v České republice. Jockey Club ČR se podobně jako na jaře chystá předložit státu koncept organizace výkonnostních zkoušek s vyloučením divácké veřejnosti.
09.10.2020 15:25  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |  
NEPŘEHLÉDNĚTE
| FANCLUB
reklama 12B
V jaké formě bude v příštích týdnech pokračovat dostihová sezona, zatím zůstává otevřené. Jockey Club ČR v pátek odpoledne uvedl na svých webových stránkách, že probíhají intenzivní jednání s jednotlivými pořadateli o možnosti organizace dostihů bez přítomnosti diváků a sponzorů.
 
Dostihová autorita tak reaguje na nejnovější vládní restrikce, který s platností od pondělí omezují maximální účast na venkovních sportovních aktivitách na 20 osob.
 
"Dne 12. 10. 2020 bude orgánům státní správy předložen plán organizace výkonnostních zkoušek anglického plnokrevníka, který odpovídá požadavkům vydaných Vládou ČR," uvedl Jockey Club ve svém pátečním stanovisku.
 

Podcast: Letošním vítězům nezávidím. Josef Bartoš rozebírá Velkou pardubickou

 
Konkrétní informace budou zveřejněny v pondělí večer. Koncept výkonnostních zkoušek s vyloučením veřejnosti spustil Jockey Club ČR už během první vlny pandemie Covidu-19 od poloviny května do července. 
 
Do příštích čtrnácti dnů, během nichž mají platit současná vládní opatření, spadají dostihové dny 17. 10. v Mostě, 24. 10. v Pardubicích a 25. 10. v Chuchle Areně Praha. Nejdůležitější z nich je třetí zmíněný mítink, jehož vrcholem měl být klasický St. Leger.
 
Jednou ze zvažovaných variant je termínový posun posledního klasického dostihu. Chuchle Arena Praha podle pátečních informací vyčkává na závěry jednání s Jockey Clubem ČR. Mezitím zastavila prodej vstupenek, neboť nařízení vlády znemožňují organizaci St. Legeru v původním termínu.
 
"Na další vývoj situace budeme reagovat ihned po obdržení relevantních informací," uvedla Chuchle Arena Praha na svých webových stránkách.
 
Hlavním problémem při hledání řešení zůstává značná nepřehlednost situace a zvyšující se kadence vládních opatření v těchto dnech. Premiér Andrej Babiš na mimořádně svolané tiskové konferenci v pátek dokonce pohrozil "lockdownem" České republiky, pokud občané nebudou dodržovat přijatá opatření. Podle ministra zdravotnictví Romana Prymuly přistoupí vláda k dalším restrikcím nejdříve za týden.
 
 
Ilustrační foto: Pavla Pechmanová



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE