reklama 11C

Český favorit nezaváhal: Nagano Gold vyhrál Velkou varšavskou

ikonka

Nejúspěšnější kůň v českém tréninku Nagano Gold se po sérii startů ve Francii a Německu v neděli vrátil do střední Evropy. Jako horký favorit porazil polskou elitu ve Wielkej Warszawskej, musel však bojovat s klasickým vítězem Night Tornadem.
11.10.2020 19:35  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |  
VIDEO
| FANCLUB
reklama 12D
Šestiletý hřebec Nagano Gold pod francouzským žokejem Vincentem Cheminaudem podle očekávání ovládl Wielkou Warszawskou. Největší polský srovnávací dostih, dotovaný částkou 220 500 zlotých, tak poprvé ve své historii putuje do České republiky. Trenér Václav Luka mladší si po loňském triumfu ve Velké ceně Slovenska připsal další velký úspěch v zemích střední Evropy.
 
Kůň roku 2019 nastupoval proti polské elitě na závodišti Sluzewiec jako horký favorit. Cheminaud ho po startu "zaparkoval" na předposlední pozici poměrně daleko od špice a hřebec stáje Syndikát V3J soustředěně cválal i poté, co se na protilehlé rovině zbrzdilo tempo.
 
Po zatočení do dlouhé varšavské roviny už byl připraven ve vnější stopě a Cheminaud seděl v klidu ještě 400 metrů před cílem, kdy už všichni domácí soupeři naplno jezdili. Na distanci se dotáhl na vedoucího Night Tornada, vítěz letošního polského St. Legeru však neprodal svou kůži lacino a česká hvězda musela o vítězství bojovat.
 
 
V cíli však Nagano Gold bez větších potíží udržel Night Tornada o půl délky za sebou. Třetí finišovala loňská vítězka derby Nemezis s žokejem Tomášem Lukáškem.
 
"Dostih jsem sledoval na dálku a byl jsem možná nervóznější, než když Nagano běžel grupové dostihy ve Francii. Role velkého favorita je vždy ošemetná a věděli jsme, že nás nečeká nic snadného," komentoval výsledek Václav Luka mladší.
 
"Samotný dostih probíhal podle očekávání. Vodiči se postarali o relativně svižné tempo a byl to do poslední chvíle boj. Polští tříletí mají svou kvalitu, navíc dostávali od starších koní čtyři kila. Mám radost, že jsme to zvládli," dodal.
 
Nagano Gold vyběhl na distanci 2600 metrů čas 2:43,7. Po Česku a Francii zvítězil ve třetí zemi, celkem se prosadil v sedmi z 23 startů. Sumou vyběhaných dotací se v neděli dostal přes 7 milionů korun.
 
 



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE