reklama 11B

Bývalý trenér Zocka v problémech. Rossi přišel podmínečně o licenci

ikonka

Třetí muž aktuálního pořadí francouzských trenérů Frederic Rossi porušil podle France Galop pravidla medikace. Podobně jako v předchozích dvou sezonách dostal podmínečný trest. Rossi je bývalým trenérem vítěze EJC Leram Million z roku 2019 Zocka.
15.06.2021 06:30  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12D

Ve Francii působící trenér Frederic Rossi dostal minulý týden tříměsíční zákaz činnosti s podmínkou na pět let kvůli porušení pravidel medikace. Zprávu přinesl oficiální bulletin France Galop a upozornil na ni také německý server Galopponline.de.

V Česku je Rossi známý jako bývalý trenér Zocka z doby, kdy tehdy pětiletý ryzák zvítězil v EJC Leram Million 2019.

Při stájové kontrole koncem března bylo zjištěno, že Rossiho svěřenec Melandros byl 28. února běžel v Lyonu jen šest dní poté, co byl léčen medikamenty. V prodejním dostihu na 1800 metrů jistě zvítězil. Podle platných pravidel však směl startovat nejdříve deset dnů od medikace.

 

Čtěte také: Sobotní Brno bude mít dohru, český outsider překvapil Drážďany

 

Po hřebcově diskvalifikaci připadlo vítězství klisně Surabaye, která byla později zakoupena do Česka a dohlášena do derby.

Rossi dostal přísnější trest, neboť už má na kontě podobné případy z let 2019 a 2020. V letošním žebříčku francouzských trenérů je s 51 vítězstvími aktuálně na třetím místě za Jeanem-Claudem Rougetem a André Fabrem. Zockovo vítězství na předloňském Evropském poháru žokejů bylo dosud jediným Rossiho startem na českém území.

Samotný Zock se od loňské sezony nachází v tréninku Cariny Fey a ve švýcarském majetku. Letos zatím absolvoval sedm startů, z nichž dvakrát doběhl čtvrtý v Chantilly a Saint-Cloud. Jeho aktuální francouzský rating je 35 kg.

Ilustrační foto: Zock po vítězství v EJC Leram Million 2019, foto: Ivan Krejza




K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE