reklama 11A

Nová posila Lokotransu: Dionis není akvizice pro derby, říká Jalový

ikonka

Pět tříletků měl Lokotrans na přihláškách do letošního Českého derby. Po zranění Brilliant Stara a neúspěších Aidensfielda počítá majitel Karel Jalový pro modrou stuhu jen s Abrams Creekem. Ve Francii získaný Dionis směřuje výhledově na překážky.
07.06.2021 14:00  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12B

Když jedna z největších domácích stájí koupí v posledních týdnech před Českým derby tříletého hřebce v zahraničí, vyvolává to zákonitě jisté očekávání. Minulou středu se tímto způsobem posílil Lokotrans, který po pátém místě v prodejním dostihu v Saint-Cloud získal za 14 555 eur německého Dionise z tréninku Petera Schiergena.

Vlastní odchovanec hřebčína Ebbesloh je stejně jako předběžný favorit derby Hazarder synem Harzanda, jeho matka Diaccia se umístila třetí v listed a dala mimo jiné pátého z grupy 3 Zukunftsrennen Domberga nebo šestinásobného vítěze Dantese.

Samotný Dionis dosud neběžel kratší dostih než 2000 metrů. Po listopadovém čtvrtém místě v Angers letos startoval třikrát a jeho nejlepším výsledkem bylo druhé místo v dostihu kategorie D na 2200 metrů v Drážďanech. Sečteno a podtrženo kariéra, která dosud nenaznačila větší ambice.

 

Čtěte také: Opasan nadchl domácí na Turf Gala, české stáje vezou dvě vítězství

 

Že se na tom v dohledné době nic nebude měnit, potvrdil na dotaz Jezdci.cz hřebcův nový majitel Karel Jalový. "Dionise určitě do Českého derby dohlašovat nebudeme. Koupili jsme ho spíše s výhledem do překážkových dostihů. Teď dostane chvilku klidu, možná ho necháme vykastrovat," nastínil Jalový.

Odpočinek a přesměrování na překážky zřejmě čeká i čtvrtého ze slovenské Velké jarní ceny Aidensfielda, který při posledních dvou startech v Praze skončil hluboko v poli poražených.

"Budeme ho teď škrtat, musí si odpočinout. Do Českého derby v tuto chvíli počítám jen s Abrams Creekem. Ten na nás dělá dobrý dojem a myslím si, že při vhodnějším průběhu dostihu a tempu může pomýšlet na dobrý výsledek," dodal Jalový.

Původní derby-naděje Brilliant Star se nachází v rekonvalescenci po dubnovém zranění z Mostu a navazujících zdravotních problémech. "Ten nucenou pauzu nesl nelibě a dnes byl poprvé opět pod sedlem. Když půjde všechno dobře, mohl by se na podzim vrátit na dráhu," uzavírá majitel.

Ilustrační foto: Bohumil Křižan, Jockey Club ČR




K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE