reklama 11A

Zuvač, Bejr, Drábek a Nesvačil junior. To jsou vozatajští mistři ČR

ikonka

Skvělou podívanou nabídlo mistrovství České republiky spřežení 2020 v Kladrubech nad Labem. Závěrečný parkur nabídl několik napínavých momentů a došlo i na míchání pořadí. Ve čtyřkách však s přehledem vyhrál Jiří Nesvačil junior.
13.09.2020 20:35  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB
reklama 12A

 
Vozatajským mistrem republiky pro rok 2020 v kategorii dvojspřeží pony se stal Erik Zuvač, přestože v nedělní parkuru mezi kužely jej předstihla Monika Pospíšilová, jež si z Kladrub nad Labem odvedla stříbrnou medaili. Bronz nakonec získal Aleš Fiala, byť na něj útočil ze čtvrté pozice, na níž odsunul Milana Kořínka.
 
Daniel Bejr byl v soutěži jednospřeží třetí jak v drezuře, tak v maratonu. Možná tak ani nedoufal, že by ještě mohl zvítězit, ale povedlo se mu to. Zajel skvělý parkur, což se nedá zcela říct o Markétě Sedlinské. Ta předvedla dravou a divácky pohlednou jízdu, jenže se neubránila chybám, a to ji těsně o prvenství připravilo o necelý jeden bod. Stačilo by tak shodit o jediný míček méně. Třetí místo obsadil Libor Kurka a s rozdílem 19 setin bodu za ním dojel Jan Minarčík. Nejlepší singlový parkur diváci viděli v podání Jiřího Zieglera, ale zejména nevydařený maraton jej odsunul až na pátý řádek výsledkové listiny.
 
V soutěži dvojspřeží se velká překvapení nekonala. Josef Drábek po nejlepším maratonu přidal i nejlepší parkur a o mistrovi tak bylo jasno. Pořadí se po druhém dni nezměnilo ani na druhém a třetím místě – druhý zůstal Václav Coufalík, třetí Tomáš Jelínek.
 
Mistrovství České republiky v kategorii čtyřspřeží ovládl Jiří Nesvačil junior. V domácím prostředí Národního hřebčína v Kladrubech nad Labem se ujal vedení již po úvodní drezurní zkoušce a nejlépe se mu dařilo i v sobotním maratonu. Při závěrečném parkuru všem zatrnulo po neposlušnosti jeho koní před dřevěným můstkem, ale jednalo se o jedinou penalizaci, a tak si pro mistrovský titul dojel s výrazným sedmnáctibodovým náskokem.
 
Vicemistr Jaroslav Juráň byl v parkuru až třetí, ale dařilo se mu velmi podobně jako jeho hlavnímu soupeřovi. Inkasoval totiž pouze o bod více, a to za dva shozené míčky. Žádný míček neshodil Jiří Nesvačil senior, jen zapisoval 2,33 bodu za překročení času. Byl tak v této dílčí části vítězem, byť v celkovém pořadí bral bronz. 



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE