reklama 11D

Anawa na písku utekla všem. Nieslanikovi se prosadili v Dortmundu

ikonka

Tři dny po prvním překážkovém vítězství v roce 2022 se české stáje prosadily i na rovině. Pod premiérovým úspěchem sezony je podepsaná stáj MUDr. Evy Nieslanikové, jejíž Anawa triumfovala pod amatérskou šampionkou Sabinou Mokrošovou v Dortmundu.
09.01.2022 15:30  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12B

Na prvního vítězného svěřence trenéra Miroslava Nieslanika v Německu se předloni vyplácel kurs 668:10. Když se v neděli o další úspěch centrály Tušimice na německé půdě zasloužila Anawa s amatérkou Sabinou Mokrošovou, nejednalo se o žádné překvapení. Čtyřletá hnědka MUDr. Evy Nieslanikové odskakovala jako sázková druhá šance s kvótou 46:10.

První letošní rovinové vítězství koně v českém tréninku se odehrálo ve specifických kulisách zimního provozu v Dortmundu. Na podmáčené pískové dráze a ve společnosti koní z malých stájí, vedených často méně zkušenými nebo amatérskými jezdci, volil tým ze severu Čech bez výjimky ofenzivní taktiku ze špice.

Dokonale vyšla ve čtyřkovém Preis der Viererwette (1700 m, 4100 eur), kde Mokrošová v sedle vodící Anawy dobře rozvrhla síly své klisny a v závěru dokázala jistě o 1 1/4 délky odrazit útok soupeřů. Potvrdila tak dobrý dojem z poloviny prosince, kdy v Dortmundu vybojovala druhé místo.

 

Čtěte také: Salar Island stihl ve sněhové vánici čtvrté místo v Deauville

 

Také zbylí dva svěřenci Miroslava Nieslanika nastoupili do čtyřkových handicapů. Svůj kvalitní standard odvedl na distanci 1200 metrů pětiletý Donn Clifs, který pod hmotností 62,5 kg uhájil třetí příčku. Na vítězku Cipriani ztrácel 8 1/2 délky, přičemž jí dával devět a půl kilogramu.

Neuspěl pouze Sepius. Ten v dostihu na 2500 metrů udal svižné tempo, ale už na protilehlé rovině ho Mokrošová musela pobízet, přišel o náskok a doběhl nakonec sedmý.

Foto: Deutscher Galopp / Wettstar.de




Sledujte vysílání EquiTV.cz nebo poslouchejte EquiRadio.cz

 

Přihlaste se k odběru týdenního newsletteru ZDE!

 

Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

FB skupiny Jezdci.cz, EquiTV.cz a EquiRadio.cz

 
Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE