reklama 11B

Prvním vítězem roku 2022 je Sternkranz. Na Tři krále zdolal Capivariho

ikonka

Ani v roce 2022 nebylo čekání na první vítězství koně v českém tréninku dlouhé. Trvalo přesně šest dní a ukončil ho stájový doběh Scuderie Aichner SRL na proutěnkách v Pise. Stejně jako loni v Praze, i tentokrát vyhrál Sternkranz před Capivarim.
06.01.2022 16:00  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12B

O den dříve než loni se zrodilo první vítězství české stáje v nové sezoně. Dějištěm premiérového úspěchu bylo opět závodiště v italské Pise, kde se dvojice hvězd stáje Scuderia Aichner SRL postarala o reprízu doběhu loňského Zlatého poháru EŽ Praha. I v Premio Narni (3500 m, 11 000 eur) zvítězil osmiletý Sternkranz, tentokrát vedený Pavlem Složilem mladším, před o dva roky starším Capivarim.

Zatímco v zářijové Chuchle Areně Praha se mu to při rovnosti nesených hmotností podařilo o 1 1/4 délky, ve čtvrtek dával svému tréninkovému kolegovi jeden kilogram a prosadil se o půldruhé délky. O svém triumfu však rozhodl už dlouho před cílem, když razantně nastoupil v závěrečném oblouku a podařilo se mu odskočit. Na distanci Sternkranz kontroloval situaci a závěrečné metry si již mohl dovolit vypustit.

Trenér Josef Váňa představil ve stejném dostihu i zajímavého překážkového debutanta Rajaniho, který na rovině v tréninku André Fabreho vyhrál listed a ještě loni na jaře startoval v grupě 3 Prix Edmond Blanc. Při své premiéře v barvách Scuderie Aichner finišoval pod Ondřejem Velkem sedmý.

 

Čtěte také: Byla jiná doba, hltali jsme veškeré zprávy o koních, vzpomíná Zemanová

 

V Premio Belbuk (3500 m, 12 000 eur) bral druhé místo loňský listed vítěz Ivo pod Janem Faltejskem. Svěřenec Pavlíny Baštové ztrácel ve své první steeplechase 8 1/2 délky na domácího vítěze Bilbo D’Assault, podobně suverénně však zdolal třetího Pitona des Neiges.

V proutěných překážkách Premio Monravel (3500 m, 12 100 eur) se poprvé představil v českém tréninku čtyřletý Autorius, nedostal se však přes vzdálené šesté místo.

Ilustrační foto: Bohumil Křižan / Jockey Club ČR




Sledujte vysílání EquiTV.cz nebo poslouchejte EquiRadio.cz

 

Přihlaste se k odběru týdenního newsletteru ZDE!

 

Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

FB skupiny Jezdci.cz, EquiTV.cz a EquiRadio.cz

 
Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE