reklama 11C

Vítězem Rolex Grand Prix v Cáchách je Weishaupt

Německý jezdec Philipp Weishaupt vyhrál s koněm LB Convall Rolex Grand Prix v Cáchách, která se jela v neděli 17. července. Dvoukolovou soutěž dokončil s dvěma testnými body. Druhý dojel loňský obhájce Scott Brash. Více v tiskové zprávě…
18.07.2016 10:54  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

Philipp Weishaupt označil svou výhru za úžasnou a překvapivou. Foto: CHIO Aachen

Vítězství Philippa Weishaupta v Grand Prix v Cáchách provází skoro hollywoodský příběh. Před dvěma lety se Weishaupt setkal právě v Cáchách s americkou jezdkyní Bliss Heers, s kterou se v sobotu 16. července opět v Cáchách zasnoubil. A o den později, 17. července, vyhrál soutěž Grand Prix, a navíc, jak vyhrál!?

Do druhého kola si přinášel penalizaci za čas v podobě 2 trestných bodů a byl průběžně třetí. Dle jeho slov, se světovou špičkou za zády si myslel, že jeho šance na výhru jsou nulové. Místo, aby se připravoval pečlivě na druhé kolo, vydal se na procházku se svou snoubenkou. Vrátil se a zajel čisté druhé kolo. Když pak Martin Fuchs (SUI) přidal ke svému jednomu bodu dvě shození a Gerco Schröder jednu chybu, označil to vítěz za naprosto ohromující.

Chyby Fuchse a Schrödera navíc odsunuly zcela mimo stupně vítězů. Druhý dojel díky čistému druhému kolu Scott Brash (GBR), který GP v Cáchách vyhrál loni. Tentokrát sedlal Ursulu XII. Třetí místo bral Španěl Sergio Alvarez Moya na Carlo 273, který také chyboval jen v první jízdě.

Zdroj: tisková zpráva CHIO Aachen


Výsledky z GP Cáchy najdete TADY

 




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE