reklama 11D

Favority pro drezurní CDIO v Cáchách jsou Němci

Trenérka národní drezurní reprezentace Německa Monica Theodorescu věří, že domácí jezdci jsou favority pro Pohár národů, který se pojede při CHIO v Cáchách. Podrobnější informace se dočtete v zajímavém rozhovoru, který přinášíme níže.
01.07.2016 09:51  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

Foto: CHIO Aachen

Drezurní komise Německé jezdecké federace vybrala po národním šampionátu, který se konal v Balve čtveřici drezurních jezdců, kteří budou hájit barvy Německa na CDIO5* v Cáchách, jež je součástí desetidenního festivalu CHIO. Drezura je na programu od 13. do 17. července, a do poháru půjde domácí sestava Isabell Werth a Weihegold OLD, Dorothee Schneider a Showtime, Kristina Bröring-Sprehe na Desperados FRH a teprve jednadvacetiletý Sönke Rothenberger na Cosmo. Více nejen k CHIO, ale také k OH v Riu, se dočtete v rozhovoru s Monicou Theodorescu.
 
 
Sledovala jste tyto jezdcepřed konáním mistrovství Německa?
 
Ano, samozřejmě. Všichni předvádí výborné výkony v posledních týdnech a měsících. Pro mě ta jména nejsou žádným překvapením. Nicméně výsledky, které předvedli na šampionátu, byly opravdu fantastické.
 
Díky těmto výkonům jsou Němci pro CDIO v Cáchách pasováni do role favoritů…
 
Ano, máme opravdu velmi silnou sestavu jezdců a koní pro Cáchy
 
V jednadvaceti letech je Sönke Rothenberger hodně mladý. Ustojí ten tlak v Cáchách a možná později i na OH v Riu?
 
On se s tlakem vyrovnává velmi dobře. Nasbíral za těch pár let řadu zkušeností, protože závodiljako dítě na ponících. Už dávno dospěl, a naopak zkušenosti, které nabraljako dítě, mu nyní budou pomáhat.
 
Německé družstvo vždy v minulosti těžilo z výborné domácí atmosféry…
 
To stále platí. A co se týká celé sestavy, Isabellvtipkovala ve směru k Sönkemu, že je taková „máma“ celého družstva. Kristina je naprostý týmový hráč, stejně jako Dorothee, takže nálada v týmu bude skvělá.
 
Němci jsou favority na vítězství při CHIO. Kdo si myslíte, že vyhraje Grand Prix jako jednotlivec?
 
To může být velmi těsné. Každý šanci, koně jsou výborní. Takže všechno je možné.
 
Jak je možné, že Německo produkuje stále nové extrémně silné dvojice do nejvyššího sportu v reprezentaci?
 
Je to o tréninku. Podívejte se na Sönkeho. Jezdil úspěšně na poníkách, v kategorii mladých jezdců byl výborný. Náš trénink a zvyšování úrovně mládeže, to je zkrátka dobře vymyšlené a propracované. Jezdci nepadají z nebe, všechno je dobře připravené a systematické.
 
„Čelíte“ tomu luxusu, že máte mnoho výborných dvojic. Litujete někdy, když musíte někoho odmítnout postavit do týmu?
 
Samozřejmě. Je to těžké, když jezdci, kteří  přes 77 %, což je světová třída, se nedostanou do týmu. Každá jiná země by byla vděčná za takového jezdce. Pro příklad: Jessica von Bredow-Werndl dva špičkové koně do A kádru, závodila loni na ME a skvěle se prezentovala ve Světovém poháru, a není v TOP čtveřici. To je trochu hořké…
 
Jaké jsou vaše očekávání, co se týká OH v Riu?
 
Teď se soustředíme na Cáchy, ale cíl je jasný, po úspěchu v Cáchách chceme zlato z Ria!
 
 
Zdroj: tisková zpráva CHIO Aachen
 



reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE