reklama 11D

Ve Zduchovicích se rozhodne o vítězích KMK 2017

Chovatelský seriál soutěží Kritérium mladých koní spěje ke svému letošnímu finále, konkrétně se rozhodne na přelomu srpna a září o vítězích mezi mladými drezurními a parkurovými koňmi. Finálové závody hostí tradičně Zduchovice.
29.08.2017 14:32  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

 
Kritérium mladých koní je série soutěží pro koně, kteří v daném roce dosáhnou čtyř, pěti nebo šesti let věku. Vypisuje se v drezuře, parkurovém skákání a všestrannosti. Poslední jmenovaná disciplína zažije své finále až koncem září v Kolesách. 
 
Drezurní a skokové KMK vyvrcholí ve dnech 31. srpna až 3. září ve Zduchovicích v rámci Festivalu mladých koní 2017. Čtvrtek bude věnovaný pouze parkurovým soutěžím, od pátku se připojí i drezura.
 
O vítězích drezurního kritéria v kategorii čtyř a pětiletých koní bude rozhodnuto již v sobotu 2. září, stejně jako o titulech šampionů mezi čtyřletými skokany. O den později bude dokončena také drezurní soutěž pro koně narozené v roce 2011 a skokové KMK pěti a šestiletých. 
 
V drezuře se kvalifikovalo v základních kolech celkem dvaadvacet koní. Po devíti v ročníku 2012 a 2013. Nejstarší kategorie má čtyři kvalifikované zástupce. 
 
Ve skákání bude startovní pole výrazně početnější. V nejstarší kategorii se v kvalifikacích mezi klisnami dařilo nejlépe Evelyn, v soutěži hřebců a valachů Giggsovi. Bodování klisen narozených v roce 2012 vede Emma Lee Z, mezi hřebci a valachy byl nejlepší Dařbuján. V ročníku 2013 jsou na děleném prvním místě klisny Christie a Leandra Karsit, a Quite Right v kategorii hřebců a valachů. Pro finále však průběh kvalifikací nehraje roli, může však naznačit formu účastníků.
 
 
Rozpis najdete v záznamu závodů, stejně jako později aktualizované startky a výsledky. 



reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE