reklama 11C

V Monaku odstartovalo další kolo seriálu LGCT

V pátek 24. června proběhly v Monaku první dvě soutěže devátého kola parkurové série Longines Global Champions Tour. Skákalo se až do 155 cm, a radost měli fanoušci Belgie a Irska, které potěšili Jos Verlooy a Bertram Allen. Více se dočtete v článku.
24.06.2016 20:15  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

Jos Verlooy vyhrál zahajovací skákání při LGCT v Monaku. Foto: LGCT / Stefano Grasso

Deváté zastavení prestižního okruhu LGCT se koná ve dnech 24. – 26. června v Monaku. V pátek byly na programu dvě soutěže, z nich ta „zahřívací“ byla postavená na překážkách do 145 cm. V dvoufázovém skákání se nakonec nejvíce dařilo belgické dvojici Jos Verlooy a Farfelu de la Pomme, která překonala obě fáze bez chyb, a čas druhé fáze měl hodnotu 25,67 sekund. O čtyři desetiny pomalejší byl také bezchybný Omer Karaevli (TUR) na Cortani a třetí místo obsadil švýcarský jezdec Pius Schwizer s PSG Future.
 
Druhý parkur pátečního programu byl postaven na překážkách do 155 cm a jel se jako klasická soutěž s rozeskakováním. Z osmatřiceti dvojic jich do něj postoupilo třináct čistých. S rozeskakováním si nejlépe poradil Bertram Allen (IRL) na Molly Malone, který nechyboval a dojel v čase 34,56. Pouhých osm setin sekundy dělilo od vítěze druhého jezdce v pořadí Jeroma Gueryho z Belgie, který sedlal koně Alicante. Třetí pak dokončil Němec David Will na Cento du Rouet.
 
Vše k seriálu LGCT najdete ZDE



reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE