reklama 11A

Boj o pozice v žebříčku LGCT se v Monaku přiostří

Devátým kolem pokračuje Longines Global Champions Tour. Hostit jej bude ve dnech 24. – 26. června Monako. Na startu budou opět hvězdy světového parkurového sportu, a boj o co nejlepší pozice v žebříčku se bude stupňovat…
21.06.2016 21:25  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

Vedoucí jezdec bodování LGCT Christian Ahlmann. Foto: LGCT / Stefano Grasso

S náskokem šestašedesáti bodů vede žebříček LGCT německý jezdec Christian Ahlmann, který nechyběl při žádném letošním zastavení série. se očekávat, že devátý závod bude chtít využít k upevnění pozice.
 
V Monaku ovšem nebude chybět také vítězka zahajovacího závodu v Miami Edwina Tops-Alexander, která drží druhou příčku. Ta může Ahlmannův náskok snížit, a jistě se o to bude snažit. Pouhých jedenáct bodů na ztrácí irský mladík Bertram Allen na třetím místě, který vždy bojuje způsobem „všechno nebo nic“.
 
Obhajovat vítězství v Grand Prix Monaka z roku 2015 bude Brit Scott Brash, který si doveze koně Hello Forever. Posilněn čerstvou výhrou v LGCT Grand Prix Cannes bude bývalý světový jezdec číslo 1 doufat, že nejmenší kolbiště na celém okruhu mu bude znovu sedět.
 
Na „místo činu“ se vrátí také historicky první jezdec Kataru, který kdy vyhrál LGCT Grand Prix, což bylo právě v Monaku v roce 2014 a tím katarským hrdinou byl Bassem Hassan Mohammed. Silnou čtveřici posílá USA, dorazí Laura Hough, Jessica Springsteen,  Georgina Bloomberg a Kimberly Prince.
 
Atmosféru Mekky Formule 1 si užijí také Belgičané Jos Verlooy, Nicola Philippaerts či Pieter Devos. Bronzový v roce 2015 byl Emanuele Gaudiano (ITA), který také figuruje na soupiskách startujících, stejně jako Brazilec Marlon Zanotelli nebo švýcarská dvojice Pius Schwizer a Jane Richard Philips.
 
Zdroj: tisková zpráva LGCT



reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE