reklama 11A

Sobotní pardubický mítink nebude jen o dostizích

V sobotu 10. června se v Pardubicích odehraje dostihový den, jehož vrcholem bude Zlatý pohár. Mítink však nebude jen o dostizích. Připraven je zajímavý doprovodný program i Dětská Velká pardubická. Podrobnosti najdete v tiskové zprávě...
08.06.2017 12:57  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12C

Foto: Milan Křiček
 
Vrcholem třetího dostihového mítinku na pardubickém závodišti bude klasická steeplechase Zlatý pohár – Cena předsedy Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR. O zábavu návštěvníků se ale postará i doprovodný program. K tomu „tradičnímu“ se přidá Dětská Velká pardubická. 
 
Zmenšené překážky z kurzu Velké pardubické jsou už na závodišti stálým prvkem v dětské zóně nedaleko hřiště, tentokrát se na nich ale uskuteční i oficiální závod Dětská Velká pardubická. Taxis, Irská lavice a další překážky budou postaveny na trati na travnatém kolbišti, nejrychlejší ze závodníků si pak převezmou ceny v dekorovacím paddocku. Partnerem závodu je Východočeská televize V1 a tak i jedna z cen bude nabídkou „zážitkového“ pobytu v televizním studiu. Závod se uskuteční v čase od 14:00 do 16:00 hod., dekorování je plánováno na cca 16:15 hod. (po doběhu 6. dostihu dne – Ceny města Pardubice). Mimo soutěž si děti mohou dráhu vyzkoušet po celé odpoledne.
 
Pravidelnou součástí dostihových mítinků jsou také dostihy poníků a neregistrovaných koní. Výjimkou nebude ani tato sobota. Oba dostihy odstartují o přestávce mezi prvním a druhým dostihem, tedy přibližně od 13:10 hod. 
 
Návštěvníci dostihů mohou také využít projížďky konibusem či kočáry. Stanoviště konibusu je hned za vstupní branou do areálu závodiště. Projížďku kočárem v dráze Velké pardubické je však nutné předem objednat.
 
Nejkrásnější výhled na dostihovou dráhu je z Dostihové kavárny. Umístěna je ve 4. patře tribuny B a nabízí kávu a drobné občerstvení. K dispozici je také přepážka pro příjem sázek a wi-fi připojení. Vstup je samozřejmě zdarma. Kavárna je otevřena od 11:00 do 18:00 hod. 
 
Zvídaví návštěvníci si mohou zahrát zábavnou interaktivní hru „To bude jízda, panečku!“ v aplikaci GEOFUN, která je ke stažení zdarma. Cesta po závodišti v doprovodu maskotů Boba a Taxíska začíná u hlavní brány. Hru je možné hrát i mimo dostihové dny, kdy je závodiště včetně dostihové dráhy otevřeno všem zájemcům o procházky či běžecký trénink každý den od 6:00 do 22:00 hod. 
 
Start 1. dostihu je ve 13:00 hod., areál závodiště je pro veřejnost otevřen už od 9:00 hod. 
 

ČASOVÝ HARMONOGRAM JE KE STAŽENÍ ZDE




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE