reklama 11C

Pony-games Cup 2017 na pardubickém závodišti

Již podruhé dostaly Pony-games prostor při kvalifikaci na Velkou pardubickou. Tentokrát diváci mohli v Pardubicích potkat barevné týmy v sobotu 27. května. Na tamním pískovém kolbišti se totiž konalo třetí kolo seriálu Pony-games Cup...
29.05.2017 12:29  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

 
Startovní praporek a píšťalku držel v ruce stejně jako minule v Plzni pan MVDr. Živníček. První turnaj patřil kategorii do 14 let, která je v letošním roce vypsána jako soutěž dvojic. Celkem se jich na startu sešlo dvanáct. Utkaly se v sedmi hrách z úrovně 1, která obsahuje i tzv. „seskakovací hry“ jako například Kameny, kdy jezdec seskočí z poníka, přeběhne šest „kamenů“ a zase nasedne či naskočí. I tentokrát bylo vidět, jak se technika dětí neustále zlepšuje a řada z nich naskočila na poníka v pohybu, což již patří do výbavy pokročilých Pony-games jezdců. Z vítězství se radovala dvojice Zerzoňová – Valčíková z JK Trojanovice.
 
Týmové soutěže byly na programu dvě. Jednou byla kategorie do 12 let, určená především jezdcům, kteří se s disciplínou seznamují. V ní se střetly čtyři týmy v šesti hrách základní úrovně 2. Nejvíce bodů se podařilo získat zkušenému červenému týmu Trojanovic, jehož jezdkyně jsme vídali na turnajích již loni. Druhou soutěží byl duel mezi týmy Stáje NaPoli a JK Trojanovice do 18 let, ze kterého vyšli vítězně opět jezdci ze severní Moravy a zopakovali tak svůj hattrick z brněnského kola.
 
A právě do Trojanovic se Pony-games Cup přesouvá 10. června, kdy se tam uskuteční čtvrté kolo. Jeho pořadatel plánuje vypsání soutěží i pro nejmenší a začínající děti, takže všichni, co máte chuť vyzkoušet si hravou týmovou disciplínu, máte skvělou příležitost!
 
Připravila: Alžběta Mašková



reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE