reklama 11C

Sobotní Wiener Neustadt s finále mladých koní

ikonka

V rakouském Wiener Neustadtu se během sobotního dne 25. srpna představili na startu mezinárodních skokových závodů především mladí koně ve věku pěti až sedmi let. V každé kategorii se jedna česká dvojice dostala do elitní desítky…
25.08.2018 20:45  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

Většinu sobotního dne byly na programu soutěže pro mladé koně. Čeští jezdci samozřejmě nechyběli na startu. Dvakrát se čeští zástupci dostali i do rozeskakování, ve všech třech kategoriích však figurovali v elitní desítce.

V pětileté kategorii nejlépe skončil Filip Doležal, který s Naganem postoupil do rozeskakování. V něm po jedné chybě obsadil konečné sedmé místo. Pro pětileté koně byl připraven parkur 120 centimetrů vysoký.

Mezi šestiletými jsme měli také jednoho zástupce v rozeskakování, a to Terezu Veselou s Handsomemem DD. Česká dvojice navíc nechybovala ani napodruhé a jejich dosažený čas jí nakonec vynesl velice pěkné čtvrté místo ve výsledkové listině. Do rozeskakování se kvalifikovalo na parkuru 130 centimetrů vysokém celkem třináct koní.

Pro sedmileté koně byl připraven náročný parkur s výškou překážek 140 centimetrů. Protože se pouze jedna dvojice dostala do cíle bez trestných bodů, k rozeskakování tak v této kategorii nedošlo. Na páté místo v soutěži dosáhl Aleš Opatrný, která s Forewerem inkasoval 4 trestné body a dokončil v poměrně rychlém čase.

O závěr závodního dne se postaralo Velké Steinfeldské derby. Překážky dosahovaly výšky 145 centimetrů a pouze čtyři dvojice postoupily do rozeskakování. Nejlepší český výsledek zaznamenala Linda Portychová s Davinou M, když dokončila na 23. pozici.

 

Startovní a výsledkové listiny naleznete ZDE.




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE