reklama 11D

Češi úspěšně pokračují na CSI Wiener Neustadt

ikonka

Od úterního dne 21. srpna se čeští jezdci opět představují při mezinárodních soutěžích CSI v rakouském Wiener Neustadtu. Od prvního dne skákali především mladí koně při CSIYH1*, ve čtvrtek pak nechyběla Medium a Big Tour…
23.08.2018 20:52  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

Během úvodního závodního dne si několik českých dvojic dojelo zaslouženě po bezchybném výkonu pro první dělené místo. Pro mladé koně byly připraveny opět soutěže, kde rozhodovaly pouze trestné body a nikoliv čas. To byl případ u pětileté, šestileté i sedmileté kategorie.

Několik českých jezdců se radovalo v úterý i ve středu z bezchybného výsledku. Mezi pětiletými to byl případ Filipa Doležala, který oba dny dokončil bez chyb s Naganem. Mezi šestiletými i sedmiletými se pak prosadil Kamil Papoušek. V úterý dokončil bez trestných bodů s šestiletým Gasparim, ve středu pak s Great Feelingem. Nulu si připsala také Tereza Veselá s Handsome DD, a to v úterý i ve středu.

Na sedmileté koně čekal v úterý parkur 135 centimetrů vysoký. Bez trestných bodů dokončilo tuto soutěž celkem 11 dvojic, mezi nimi i dvě české. Jednalo se o Kamila Papouška s Lotus Sobral da Costa a také Filipa Doležala, který sedlal hřebce Coup de Coeur GP Madame Z.

V rámci středečního parkuru pro sedmileté se jelo také první kolo v rámci Youngster League. Pouze čtyři jezdci dokončili parkur bezchybně, z toho dva reprezentovali Českou republiku. Velice kvalitní výkon s nulou na kontě mají za sebou Filip Doležal s Coup de Coeur GP Madame Z i Kamil Papoušek s Lokim.

 V úterní soutěži Elite Tour si pro pěkné páté místo na parkuru 110 centimetrů vysokém dojela Alžběta Ducká s Kirou. Bezchybný výkon vynesl sedmou příčku Lauře Najmanové s Nordem. Jezdkyně pak toto umístění zopakovala ve čtvrtek.

Ve čtvrtek se dobře prezentovala v těžších soutěžích Tereza Svobodová. Tato juniorka totiž v Medium Tour na parkuru 135 centimetrů sedlala dva koně a s oběma dokončila bezchybně. S Cartagenou W i Britanií inkasovala pouze bod za překročený čas. To však na přední příčky nestačilo. Velice rychlou jízdu naopak předvedl Aleš Opatrný, o umístění v elitní pětce ho však připravila jedna chyba. Tento jezdec se představil v sedle El Cardenta.

České zastoupení jsme měli v nejtěžší soutěži dne. V Big Tour na parkuru 145 centimetrů vysokém si pro 15. příčku dojel po bezchybném výkonu Filip Doležal s Reason de Ganad. Dobře si s připravenou trasou parkuru poradila i Sofie Najmanová, která s Billy Baronem Z pouze jednou chybovala.

 

Startovní a výsledkové listiny naleznete ZDE.




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE