reklama 11C

Papouškova dvě druhá místa při CSI Wiener Neustadt

ikonka

V sobotu 18. srpna se při mezinárodních skokových závodech ve Wiener Neustadtu dařilo především Kamilu Papouškovi. Zatímco jezdci v nejtěžších soutěžích ten den nestartovali, na programu dne byla finále soutěží při CSIYH1* i CSI2* Medium Tour…
19.08.2018 07:30  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

Pěkné druhé místo vybojoval mezi šestiletými koňmi Kamil Papoušek. S Great Feelingem absolvoval základní kolo parkuru 130 centimetrů vysokého bez trestných bodů a společně s dalšími deseti jezdci nastoupil do rozeskakování. V něm opět nechyboval, navíc předvedl velice rychlou jízdu. Nestačil pouze na slovenského Davida Horvatha. Český jezdec se tak mohl radovat z druhé pozice. Pro šesté místo si pak dojel Filip Doležal. I on absolvoval základní kolo i rozeskakování v sedle klisny Chaccamila bezchybně, v rozeskakování však dosáhl na pomalejší čas.

Stejné umístění si Kamil Papoušek zopakoval i mezi sedmiletými. Tito mladí koně absolvovali parkur 140 centimetrů vysoký a celkem sedm se jich kvalifikovalo do rozeskakování. V něm figurovala na startu i jedna česká dvojice, a to Kamil Papoušek a Loki. Těm se dařilo i při druhé sobotní jízdě a v rozeskakování nakonec jejich čas stačil právě na druhou příčku.

V rámci finále mladých koní ve věku pěti let se dařilo Filipu Doležalovi. Tento český reprezentant se totiž dostal po bezchybném základním kole dostal i do rozeskakování. S I´m Specal The One OK absolvoval i trasu rozeskakování bez trestných bodů. Pomalejší čas české dvojici nakonec vynesl 12. příčku ve výsledkové listině.

Do rozeskakování se kvalifikovala i Natálie Crnková s Charles Blue. V něm pak po dvou chybách obsadila konečné sedmnácté místo. Na pětileté koně čekal ve finále parkur 120 centimetrů vysoký.

Ve finále Medium Tour předvedl nejlepší český výkon Filip Doležal. S Reason de Ganad absolvoval trasu parkuru bez trestných bodů, překročil však stanovený čas a inkasoval proto jeden trestný bod. Ten mu zamezil startovat v rozeskakování. Finálová soutěž se jela na parkuru 140 centimetrů vysokém.

Finálová soutěž Medium Tour se zároveň postarala o závěr sobotního závodního dne. Nedělní den pak vyvrcholí skokovou Grand Prix, kde bychom měli mít i české zastoupení.

 

Startovní a výsledkové listiny naleznete ZDE.




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE