reklama 11C

Skokové žebříčky jednotlivců pro OH jsou uzavřené

Všichni jsme s napětím sledovali boj Aleše Opatrného o účast na olympijských hrách v Riu a neoficiálně jsme propočítávali, jaký je bodový stav v naší skupině C. FEI nyní zveřejnila definitivní pořadí všech žebříčků jednotlivců pro OH 2016…
09.03.2016 13:31  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

Jedno ze dvou míst pro Belgii získal Gregory Wathelet. Foto: archiv Jezdci.cz

Mezinárodní jezdecká federace FEI zveřejnila uzavřené oficiální bodování olympijských skupin. Znamená to, že už je jisté, které země si vybojovaly své místoparkurových soutěžích jednotlivcůRiu de Janeiru. FEI a Mezinárodní olympijský výbor totiž uděluje kvóty podle zemí, nikoliv jmenovitě jezdcům umístěným na žebříčcích.

se však předpokládat, že pokud nedojdezranění či jiným nepředvídatelným okolnostem, vyšlou dané federace a olympijské výbory ty jezdce, kteří skutečně konkrétní kvótu pro svoji zem vybojovali.

Cesta jednotlivce na olympiádu je velice složitá. Přesvědčili jsme se o tom, když jsme napjatě sledovali obrovské úsilí Aleše OpatrnéhoAcovarem, kterým vítězství ve skupině C, kam patří Česká republika, uniklo o vlásek.

Jediné postupové místo ze skupiny C obsadil nakonec Turek Omer KaraevliDadjakem Ter Puttenenem se skóre 927,25 bodu. Toto místo tak dostane olympijský výbor Turecka potažmo Turecká jezdecká federace. Dvojice Opatrný a Acovaro skončila druhározdílem pouhých 34,5 bodu.

Ve skupině A také získává pozici pro olympiádu jediná federace, a to ta, jejíž jezdec žebříček vyhraje. V tomto případě to byla irská dvojice Bertram Allen a Molly Malone. Kvóta za skupinu A tedy putuje do Irska.

Pro Portugalsko, které je zařazenonesmírně silné konkurenci skupiny B, vyskákala pozici na startovní listině olympiády Luciana Diniz s Fit For Fun. A ve skupině F si nejlépe vedl Maročan Abdelkebir Ouaddar.

Další čtyři místa jsou vyhrazena pro nejlépe umístěné jezdce, resp. jejich federace, v rámci celého žebříčku bez ohledu na skupinu. Tím na dvě místa dosáhla Belgie zásluhou Gregoryho Watheleta a Jeroma Gueryho, jedno místo pro Itálii vyskákal Emanuele Gaudiano, a pro Egypt Karim Elzoghby.

O dalších šesti místech se rozhodlo již dříve a to na Panamerických jezdeckých hrách 2015, dva jednotlivce může na základě výsledkůtěchto her poslat Venezuela, dva Kolumbie, jednoho Peru a jednoho Uruguay. Poslední individuální jezdec dorazí z Taipei, tam se rozhodovalo na speciálních kvalifikačních závodech.

Kvóty přidělené pro jednotlivce: Irsko 1, Portugalsko 1, Turecko 1, Maroko 1, Belgie 2, Itálie 1, Egypt 1, Venezuela 2, Kolumbie 2, Peru 1, Uruguay 1, Taipei 1

Kompletní žebříček NAJDETE ZDE, resp. ZDE je soubor s vyznačním kvalifikovaných.

Veškeré informace ke kvalifikacím na OH jsou TADY




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE