reklama 11D

V páteční stopětapadesátce v Dauhá lepší Karaevli

V pátek 4. března se na stadionu Al Shaqab v katarském Dauhá jela jedna z posledních bodovaných soutěží pro olympijský žebříček. Nastoupili do ní Aleš Opatrný s Acovarem a Omer Karaevli s Dadjakem a oba se rozeskakovali…
04.03.2016 19:33  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

 

Jezdci, kteří násenormně silné světové konkurenci závodů CSI5* Dauhá zajímají nejvíce, tedy Aleš Opatrný a Turek Omer Karaveli, nastoupili do páteční soutěžepřekážkami do 155 cm. Ta je v hodnocení FEI bodovaná jako kategorie A.

Karaevli i Opatrný absolvovali čistě základní kolo, o čemž jsme vás informovali, a postoupili tak do rozeskakování. V něm Karaevli nechyboval a na čas se ujal průběžného vedení, z něhož ho o pouhé jediné místo nakonec odsunulzávěru rozeskakování Gregory Wathelet (BEL), který celou soutěž vyhrál.

Aleš Opatrný dojel s 4 trestnými body na překážkách, ke kterým přidal další za překročení času. Obsadil sedmé místo. Za normálních okolností je to vynikající výsledek, za sebou nechal řadu světových es. Stačí zmínit pár jmen: Simon Delestre - lídr světového žebříčku, Ludger Beerbaum, Bertram Allen, Christian Ahlmann - nejlepší jezdec Světového poháru v západní Evropě, olympijský vítěz Steve Guerdat a mnoho dalších. Jenže jde současně o žebříček skupiny C.

Karaveli za druhé místo bere 110 bodů, za sedmé místo je 55 bodů. I po nutných škrtech výsledků u obou jezdců se dá očekávat, že Karaevli druhou příčkou v takto vysoce bodované soutěži prohloubí svůj náskok.

Zítřejší Grand Prix, která se do žebříčku počítá jako kategorie AA se 150 body za vítězství, však ještě může lecos ovlivnit ve prospěch českých barev.

Na výsledky ze soutěže se dostanete ZDE




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE