reklama 11B

Opatrný skončil čtvrtý na CSI5* v Al Ain

O skvělý výsledek se postaral Aleš Opatrný, který v bodovaném závodě do olympijského žebříčku obsadil v sedle Acovara v sobotu 20. února výborné čtvrté místo. Jednalo se přitom o Grand Prix v rámci náročných závodů CSI5* v Al Ain…
20.02.2016 21:47  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

Aleš Opatrný dokončilAcovarem bezchybně první kolo sobotní Grand Prix, stejně jako dalších pět jezdců. Postup do druhého kola tak měl český reprezentant zajištěn. V druhém kole nakonec odstartovalo 22 dvojic, a to s maximálním zatížením 4 trestných bodů.

Česká dvojice si poradila výborně i s druhým kolem. Aleš Opatrnýsedle Acovara zvolil pomalejší tempo, a proto nestihli stanovený čas. Díky bezchybnému projevu si všakobou kol na konto připsali pouze 1 trestný bod, což zařadilo tuto dvojici na krásné čtvrté místo. S nulou na kontě dokončili totiž pouze tři jezdci. Nejlepší výkon podala egyptská dvojice Karim El Zoghby a koněm Amelia.

Největší konkurent Aleše Opatrnéhoolympijském žebříčku Omer Karaevli chyboval se svým Dadjak Ter Puttennen pokaždé jednou. S osmi trestnými body obsadil patnácté místo. O bodovém skóreolympijském žebříčku budeme dále informovat. Nic méně je zcela jasné, že Aleš Opatrný jde v tuto chvíli do vedení v olympijském žebříčku naší divize! Do uzavření kvalifikace přitom zbývají již pouhé dva týdny.

Kompletní výsledky naleznete ZDE




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE