reklama 11A

Sestry de Moussac a Chudyba závodili v Lucembursku

Mezinárodních parkurových závodů CSI1* a CSI3* v lucemburském Roeser se za Česko zúčastnily sestry Emma a Chrlotte de Moussac, které doplnil Slovák Bronislav Chudyba. Tomu se v Roeser dařilo, zejména v prvních dnech závodů…
14.06.2016 09:41  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

V Roeser startovala mimo jiné Emma de Moussac. Na snímku s DivouIlustrační foto: archiv Jezdci.cz

Závody odstartovaly ve čtvrtek 9. června soutěží kategorie CSI1 do 135 cm. V se prezentovala Emma de Moussac s Darling de la Marchette Z, a parkur dokončila čistě.
 
V tříhvězdovém CSI na překážkách do 145 cm startovala stejná jezdkyně s Kanonjou, a dovezla si jednu chybu. Skvěle se v této soutěži dařilo Bronislavovi Chudybovi, který s Quinsym nechyboval a dojel si pro 14. místo
 
Ještě lépe si vedl Chudyba o den později v další soutěži CSI3*. Do kolbiště nastoupil hned dvakrát, s Pokerface dojel čistě a obsadil výbornou pátou příčku, navíc nechyboval ani s Quisnym, s kterým dojel jedenáctý. Čistě absolvovala tento parkur také Charlotte de Moussac na Bella Brown, a jednu chybu udělala Emma de Moussac s Copiou.
 
Páteční jednohvězdovou dvoufázovou stopětatřicítku absolvovala Emma de Moussac na Darling de la Marchette Z bez trestných bodů v první fázi a s chybou ve fázi druhé, což stačilo na 21. místo.
 
10. června se jela také Grand Prix Freemalder´s na překážkách do 145 cm, v které dosáhla dobrého výsledku Emma s Kanonjou, když chybovala jen jednou.
 
Emma de Moussac nastoupila do další stopětačtyřicítky v sobotu s Copiou a udělala jednu chybu, stejně jak Bronislav Chudyba s Concanem v soutěži s překážkami o pět centimetrů nižšími.
 
V neděli 12. června se dařilo Charlottě de Moussac, která dokončila dopolední stupňovanou obtížnost s plným počtem kladných bodů, tedy nechybovala na překážkách. Její čas stačil na 24. příčku
 
Odpoledne přišla na řadu hlavní soutěž mítinku Grand Prix s překážkami do 150 cm. Emma s Kanonjou dokončila s 9 trestnými body. Čtyři chyby si připsal Bronislav Chudyba s Quinsym
 
Vítězem se stal Wout-Jan van der Schans (NED) na koni Aquila, který obě kola zvládl bez chyb a v druhé jízdě dosáhl nejlepšího času 44,47 sekund.
 
Během mítinku se také dařilo Irovi Dermottu Lennonovi, který si připsal dvakrát vítězství a několik umístění, skvělou formu prokázal také Felix Hassmann, který se chystáza několik dní do Olomouce, kde bude závodit při CSI3*-W.
 



Štítky: CSIRoeserskoky
reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE