reklama 11C

Sedmá zastávka expedice Dalibora Gregora v Itálii

Sedmou zastávkou během expedice Czech Lipizzan Expedition byla Itálie. Kroky fotografa Dalibora Gregora tentokrát zamířily do hřebčína Monterotondo, který se nachází 40 km od italské metropole. Fotogalerii z této části výpravy najdete v článku…
25.07.2017 09:59  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12B

 

Z cesty v roce 2007 vznikla úspěšná kniha Lipicáni – Lipizzaners a velká foto výstava. Výstavu slavnostně otevřel a knihu pokřtil osobně ministr kultury České republiky Václav Jehlička,  J. E. Franc But Velvyslanec Slovinské republiky v České republice, ředitel hřebčína Lipica a mnoho dalších významných hostí.
 
V roce 2017, tedy přesně po 10 letech, se Dalibor Gregor rozhodl svou cestu za lipicány po Evropě zopakovat pod názvem II. CZECH LIPIZZAN EXPEDITION 2017. Tato expedice se koná pod laskavou organizační záštitou LIPIZZAN INTERNATIONAL FEDERATION.
 
Na webu Jezdci.cz budeme z jednotlivých částí zmíněné expedice publikovat zápisky a fotografie Dalibora Gregora. Předchozí části jsou k nalezení souvisejících článcích. 
 

Část sedmá 

 
11. - 13. 7. 2017 – Monterotondo, Itálie
 
Další zastávkou na mé cestě za lipicány v roce 2017 byl hřebčín poblíž malebného městečka Monterotondo v Itálii, kde pro mne připravili bohatý program s lipicány.
 
Městečko Monterotondo, ležící přibližně 40 km od Říma, je dalším místem chovu lipických koní v Evropě. Hřebčín, nacházející se v kouzelné oblasti středomořské vegetace, upřednostňuje chov koní ve volnosti a v co nejpřirozenějších podmínkách. (Výňatek z mé knihy „Lipicáni – Lipizzaners“)
 
Text a foto: Dalibor Gregor



reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE