reklama 11C

Zastavení Czech Lipizzan Expedition v Srbsku

Šestou zastávkou během expedice Czech Lipizzan Expedition bylo Srbsko. Konkrétně hřebčín Kelebija, který se nachází na severu u hranic s Maďarskem. Fotogalerii z návštěvy Dalibora Gregora v tomto hřebčíně najdete v článku…
12.07.2017 08:07  |  Rubrika: Chov  |   FANCLUB
reklama 12C

 

Z cesty v roce 2007 vznikla úspěšná kniha Lipicáni – Lipizzaners a velká foto výstava. Výstavu slavnostně otevřel a knihu pokřtil osobně ministr kultury České republiky Václav Jehlička,  J. E. Franc But Velvyslanec Slovinské republiky v České republice, ředitel hřebčína Lipica a mnoho dalších významných hostí.
 
V roce 2017, tedy přesně po 10 letech, se Dalibor Gregor rozhodl svou cestu za lipicány po Evropě zopakovat pod názvem II. CZECH LIPIZZAN EXPEDITION 2017. Tato expedice se koná pod laskavou organizační záštitou LIPIZZAN INTERNATIONAL FEDERATION.
 
Na webu Jezdci.cz jsme publikovali zápisky a fotografie Dalibora Gregora z jednotlivých částí zmíněné expedice. Předchozí části jsou k nalezení souvisejících článcích. 
 

Část šestá 

 
6. 6. 2017 – Kelebija, Srbsko
 
Šestou zastávkou během mé cesty za lipicány v roce 2017 byl hřebčín Kelebija v Srbsku, kde jsem měl možnost fotografovat zaměstnance hřebčína, kteří pro mne připravili bohatý program s lipicány.
 
V průběhu dne jsem měl možnost se osobně setkat s ředitelkou hřebčína Kelebija paní Terezou Keresteš.
 
Text a foto: Dalibor Gregor



reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE