reklama 11D

Czech Lipizzan Expedition se zastavením v Lipiku

Chorvatský hřebčín v Lipiku byl třetí zastávkou fotografa Dalibora Gregora během jeho letošní expedice Czech Lipizzan Expedition. Opět vám přinášíme jeho fotogalerii a příspěvek z hřebčína s chovem lipicánů založeného v roce 1938…
28.06.2017 12:27  |  Rubrika: Chov  |   FANCLUB
reklama 12D

 
Z cesty v roce 2007 vznikla úspěšná kniha Lipicáni – Lipizzaners a velká foto výstava. Výstavu slavnostně otevřel a knihu pokřtil osobně ministr kultury České republiky Václav Jehlička,  J. E. Franc But Velvyslanec Slovinské republiky v České republice, ředitel hřebčína Lipica a mnoho dalších významných hostí.
 
V roce 2017, tedy přesně po 10 letech, se Dalibor Gregor rozhodl svou cestu za lipicány po Evropě zopakovat pod názvem II. CZECH LIPIZZAN EXPEDITION 2017. Tato expedice se koná pod laskavou organizační záštitou LIPIZZAN INTERNATIONAL FEDERATION.
 
Na webu Jezdci.cz budeme z jednotlivých částí zmíněné expedice publikovat zápisky a fotografie Dalibora Gregora. První část je k nalezení souvisejících článcích. Druhou část čtěte zde...
 
 

Část třetí

 
 
3. 6. 2017 – Državna Ergela Lipik, Chorvatsko
 
Třetí zastávkou během mé cesty za lipicány v roce 2017 byl hřebčín Lipik v Chorvatsku, kde se 3. června 2017 uskutečnil krásný program k 10. výročí návratu lipických koní do hřebčína. V průběhu programu vystoupili s lipicány zástupci hřebčína Lipik, místní chovatelé koní a hosté z hřebčínů Dakovo, Lipica a Szilvásvárad.
 
V průběhu dne jsem měl možnost se osobně setkat s Damir Jaksic (manažér hřebčína Lipik), Vinko Kasana (starosta města Lipík) a Nidal Korabi, PhD (ředitel hřebčína Dakovo a Lipik a generální tajemník LIF).
 
Text a foto: Dalibor Gregor



reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE