reklama 11C

Bengtsson a Smolders vítězi soutěže dvojic při GCT

Ve speciální soutěži dvoučlenných družstev, která proběhla v pátek 14. srpna při Longines Global Champions Tour vyhrál tým snů: Rolf-Göran Bengtsson a Harrie Smolders. Dvojice nesla název Madrid podle jedné ze zastávek okruhu LGCT.
15.08.2015 14:04  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

Vítězný tým Madrid - Bengtsson a Smolders na stupních. Durzí Edwina Tops-Alexander a Henk van de Pol, třetí Christina Liebherr a Daniel Deusser. Foto: Stefano Grasso/LGCT

Vítězství sebrali týmu Chantilly, jehož členy byli Edwina Tops-Alexander a Henk van der Pol. Třetí dojeli Daniel Deusser a Christina Liebherr jako tým Hamburk
 
Prokázalo se, že všichni chtějí vstoupit příští rok do nového formátu soutěže družstev s plánovanou dotací 7,5 milionu EUR. Jan Tops k tomu řekl „Už nyní máme šest týmu sestavených pro příští rok. Pravidla dovolí spojit jezdce z různých zemí, a sestavit tak to nejlepší, to odlišuje soutěž od Poháru národů“.
 
V pátek večer otevřelo patnáct týmu další dimenzi jedinečného sportu a zábavy. Ze soutěže, která byla součástí LGCT Valkenswaard byli nadšení diváci i hosté. Vítězové Bengtsson a Smolders byli vylosování do týmu Madrid za dohledu FEI zástupce. Každý tým se jmenoval podle jednoho z měst, kde se LGCT série jezdí. Létající Holanďan Smolders k losu řekl: „Vždy jsem chtěl být součástí takového snového týmu, a když nás vylosovali s Rolfem, stalo se to skutečností“
 
Diváci na krajích sedadel sledovali nervy drásající bitvu v soutěži, kde dvojice musely taktizovat a spolupracovat. Taktika a strategie vstoupila do hry a ze soutěže udělala napínavou podívanou za umělého osvětlení.
 
Sportu předcházela show, kdy se předvedla i jedenáctiletá senzace Amira a s orchestrem uchvátila svým zpěvem publikum. Poté se setkala s Brucem Springsteenem, který byl s jeho ženou Patti a dcerou Jessicou, výbornou jezdkyní, také přítomen.
 
Jakmile začalo slunce zapadat, jezdci nastoupili k prvnímu kolu speciální soutěže a bojovali společně o 200.000 EUR. Harrie Smolders, který byl součástí dvojice s Bengtssonem skákal s jedenáctiletou klisnou Aiyetoro a za jásotu místních davů došel čistě. Už od prvního startujícího však bylo patrné, že nastavený čas 80 sekund bude hodně těsný a čas také bral mnoha jezdcům šance, když končili své jízdy s trestnými body za jeho překročení
 
Po prvním kole postupoval z první pozice ovšem tým Chantilly, Edwina Tops-Alexander a Henk van de Pol. Edwina předvedla ohromující jízdu se svou klisnou Heidi du Ruisseau Z a vytvořila tak na svého kolegu tlak. Henk se toho ovšem zhostil skvěle a zajel nejlepší jízdu z celého prvního kola.
 
Ludger Beerbaum a Kevin Staut byli další dvojicí, která v prvním kole předvedla slibné výkony, když Ludger Beerbaum přidal na konto jen bod za čas. Nicméně jedna chyba Kevina  a dvě chyby Ludgera v druhém kole odsunuly tým Londýnna pátou příčku.
 
Silnou výkonnost prokázal i dívčí tým Luciana Diniz a Tiffany Forester, když první kolo dokončily pouze s pěti body v součtu. Stejně dopadlo první kolo pro Daniela Deussera a Chrisitnu Liebherr.
 
Druhé kolo bylo férové a opět otevřené, kdokoliv mohl chybovat, našponovaný byl zase čas, zejména ve vztahu k poslední části kurzu. S přidáním tlaku a odpovědnosti za tým, stala se soutěž skutečnou bitvou ve světle reflektorů.
 
Nicméně nakonec to byli Bengtsson a Smolders, kdo vystoupali nejvýše se společným časem 160,8 a s jediným bodem za čas v součtu po čtyřech jizdách! Chvíli se zdálo, že Edwina a Henk je porazí, ale když nizozemský jezdec zachytil nešťastně předposlední překážku a Edwina přidala 4 body, stačilo to na druhé místo.
 
Naopak tým Daniela Deussera a Christiny Liebherr jel čistě druhé kolo, oba si připsali jen bod za čas a to v součtu s pěti body z prvního kola znamenalo třetí místo.
 
Bengtsson ke svému vítězství řekl: „Nebylo to vůbec snadné skákat, čas byl velmi přísný, byly tam jen dvě dvojité nuly z celého pole. Museli jste jet rychle a riskovat, abyste neměli chyby za čas. Bylo to velmi napínavé, byla to skvělá soutěž a skvělý večer“. Pochválil i kolegu Smolderse, stejně tak ten pěl ódy na něj, s tím, že takové složení týmu je sen.
 
Všichni jezdci si soutěž pochvalovali právě pro výjimečnost, kdy nesou zodpovědnost i za kolegu a zároveň mají šanci spolupracovat s nejlepšími dvojicemi světa, které jsou si jinak vzájemně rivaly.
 
Více najdete na webu LGCTvýsledky najdete ZDE.
 
Zdroj: LGCT 



reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE