reklama 11D

Rozeskakování v GCT v Šanghaji vyhrál Smolders

Holanďan Harrie Smolders a jeho superrychlá patnáctiletá klisna Regina Z si došli pro vítězství v Longines Global Champions Tour v Šanghaji. O celkovou dotaci 480.000 dolarů v Grand Prix čínského kola GCT bojovalo osm jezdců.
09.05.2015 20:25  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

Další kolo Global Champions Tour v Šanghaji vyhrál Harrie Smolders s Reginou Z Foto: Stefano Grasso / GCT

 

Smolders porazil mistry rychlosti Pia Schwizera a Michaela Whitakera a připsal si tak výhru ve výši 160.000 dolarů a 40 cenných bodů do žebříčku celé série. Bylo to jeho vůbec první vítězství v sérii a Smolders k tomu řekl: „Je to pro mě opravdu výjimečný moment, vyhrát GCT Grand Prix s Reginou je skvělé“. Na čele průběžného žebříčků zůstává stále britský jezdec Scott Brash, kterého od druhé Luciany Diniz dělí 10 bodů.
 
Do rozeskakování postoupil mimo jiné loňský vítěz GCT šanghajské Grand Prix Pieter Devos, bronzový medailista z OH Kamal Bahamdan ze Saudské Arábie, Japonec Taizo Sugitani a mladá jezdkyně Jessica Mendoza z Velké Británie.  
 
V prvním kole Grand Prix na parkuru, který postavil Uliano Vezzani nechybovalo celkem třináct jezdců, další dva John Whitaker a Luca Moneta inkasovali 1 bod za překročení stanoveného času. Druhé kolo před nabitými tribunami zvýšilo tlak na jezdce a někteří, včetně hvězd jako je Ben Maher, šejk Ali Al Thani nebo Gregory Whatelet nedokázali čisté první kolo zúročit. Luciana Diniz, která je zpět v akci s Lennox, prožila zklamání na posledním skoku, kde chybovala a unikl jí tak postup do rozeskakování. Naopak Pius Schwizer s Caretinou de Joter nebo Jessica Mendoza na Spirit předvedli podruhé oslňující čistou jízdu. Ovace za dvě bezchybná kola sklidil japonský závodník Taizo Sugitani s šestnáctiletým valachem Avenzio 3, stejně jako Pieter Devos, sedlající Candy,který si také zajistil postup do rozeskakování. Druhou nulu předvedl i Scott Brash na Hello M´Lady, Michael Whitaker s Vikingem a Kamal Bahamdan s olympijskou hvězdou Noblesse des Tess.
 
Rozeskakování bylo zklamáním pro Pietera Devose, který si připsal 4 body. Ostatní jezdci ale nechybovali. Pius Schwizer držel vedoucí čas 34,20, až do momentu, kdy Harrie Smolders s Reginou Z zastavili časomíru na hodnotě 33,57 sekund. Po něm poslední nastupující Michael Whitaker s Vikignem už ho nedokázali ohrozit.
 
Se Scottem Brashem ve vedení pokračuje série GCT dalším kolem a to hned příští víkend v německém Hamburku. 
 
Více najdete na www.globalchampionstour.com



reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE