reklama 11A

Kent Farrington shrábl vítězství v GP Hamburg

Hvězdný americký jezdec Kent Farrington vyhrál Grand Prix v dalším kole seriálu Longines Global Champions Tour v Hamburgu. S koněm Voyer porazil elitní startovní pole. Více čtěte v článku…
16.05.2015 18:00  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

Kent Farrington slaví vítězství v Grand Prix Hamburg Foto: Stafeno Grasso / LGCT

Američan svým vítězstvím otřásl žebříčkem celého seriálu. Na 1. příčce se usadila Luciana Diniz, ale jeho samotného fantastická výhra vystřelila na průběžné 4. místo.  Grand Prix Hamburg dotovaná firmou H&M patří mezi TOP soutěže světové třídy, jen samotný vítěz bere výhru 99.000 z celkové sumy 300.000 EUR. 
 
Extrémně těžký parkur prvního kola z dílny Franka Rothenbergera vyřadil ze hry mnoho jezdců včetně Scotta Brashe, který byl následně sesazen Lucianou Diniz z vedení v žebříčku. Nejvíce starostí dělal jedzcům dvojskok s velmi těžkou kombinací dvou kolmých skoků. Navzdory tomu ale bylo dost dvojic, které kurzem prošly bez chyb včetně Kenta Farringtona, dále Hanse-Dietera Drehera (Embassy II), Rolfa-Gorana Bengtssona (Casall), Nicoly Philippaerts (H&M Forever D Arco Ter Linden), Philippa Weishaupta (Chico) a domácí Janne-Friederike Meyer (Goja).Všichni se probojovali bezchybně oběma koly.
 
Tribuna nabitá desítkami tisíc diváků sledovala každou píď hamburského kolbiště. Velký tlak byl v rozeskakování na jezdkyni sponzorského týmu H&M Nicolu Philippaerts, ale mladá hvězda dosáhla třetí nuly a dokončila s časem 50,96. Phillip Weishaupt s Chicem ještě přidali na tempu a dosáhli času 49,22. Švédský šampion Rolf-Goran Bengtsson se skvělým hřebcem Casallem zajeli stylovou krásnou čistou jízdu, ale čas byl 50,11. Po chybě Hanse-Dietra Drehera byla jasné, že tlak se přesune na poslední jezdce. Kent Farrington nezaváhal a osvěžen úspěchy už ze šanghajského kola docválal do cíle s nulou v čase 48,97. Populární Janne-Friederike Meyer ze sebe vydala to nejlepší, ale času Farringtona nedokázala konkurovat. 
 
Ve vedení LGCT je po hamburském kole Luciana Diniz se 125 body a seriál se přesouvá do Cannes (11. – 13. června). Lucianě šlape na paty Pius Schwizer se 110 body, za ním je Scott Brash (105bodů). Kent Faarington se posunul na 4. místo s 92 body připraven na další souboj titánů na francouzské riviéře.

Více informací najdete na www.globalchampionstour.com




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE