reklama 11C

Pražský zimní favorit aneb suverénní Black Canyon

Vrcholem předposlední kapitoly letošní sezóny v Conseq Parku Velká Chuchle, která se konala za velice přívětivého podzimního počasí před početnou diváckou kulisou, byl novinkový Pražský zimní favorit (1800 m, 100 tis. Kč)...
16.10.2016 19:50  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12B

 
...dostih pro dvouleté koně, kteří by v příští, klasické sezóně měli preferovat delší distance.
 
A právě směrem k vrcholům příštího roku naznačil významný potenciál start-cíl vítězný tmavý hnědák DS Pegas Black Canyon. Svěřenec čtvrtého kouče letošního trenérského šampionátu Michala Liska v roli spolufavorita 2,3:1 exceloval dvanáctidélkovým triumfem a po zářijové karlovarské premiéře tak vyhrál i své druhé životní vystoupení. Jeho žokej Petr Foret dosáhl v tomto roce jednadvacátého tuzemského vítězství a pojistil si průběžnou třetí pozici v žokejském žebříčku. O druhé místo svedli velký duel stájoví kolegové Mikrop Nice (ž. Mach, tr. Juránek, Rabbit Trhový Štěpánov, 13:1) a Riverton (ž. Laube, 12:1), mezi nimiž rozdíl hlavy nakonec rozhodl pro prvně jmenovaného. S odstupem šesti délek čtvrtá finišovala jediná klisna v poli Lodgia Rock (ž. Korečková, tr. Myšková, 9:1), pětici uzavřel druhý ze spolufavoritů Silver Ball (ž. Murzabajev, tr. Šavujev, Valentin Bukhtoyarov, 2,3:1).
 

Další dění:

V zahajovací Ceně EBF (III. k., 1200 m) pro dvouleté nezvítězivší koně se při pátém životním startu premiérově prosadila sázková druhá favoritka Mayda (tr. T. Váňa, stáj Riviera, 3:1) a její žokej Bauyržan Murzabajev zahájil cestu za desátým kariérním hattrickem.
 
Druhý plný zásah přidal hned vzápětí v Memoriálu Josefa Šacha (hdcp V. k., 1200 m), když jím vedený tříletý Aristoteles (tr. Hulínský, stáj Protendon-Hulínský) splnil roli sázkového favorita 2:1 a po minulém třetím místě nyní poprvé zvítězil.
 
Naopak již třetí pražský i životní triumf vybojoval v Memoriálu Františka Huleše (hdcp IV. k., 1200 m) čtyřletý valach Monte Christo (tr. Bieliková, stáj FVE – Relay JK Levín, 4,5:1), kterého nezastavila ani nejvyšší nesená hmotnost a přinesl čtyřiadvacáté rovinové vítězství (celkově však již dvaadevadesáté) jezdci Josefu Sovkovi, úspěšně působícímu i nad překážkami (minulou neděli obsadil v sedle Puntarenase čtvrté místo v letošní Velké pardubické).
 
Teprve popáté v kariéře vyběhl v Ceně Autodopravy František Vlk (hdcp III. k., 1800 m) do dostihu tříletý Prince of Grance (tr. Horáková, stáj BORS Břeclav, 9:1), avšak pod žokejem Milanem Zatloukalem, jenž po sobotních dostizích v Avenches klesl na druhou příčku ve švýcarském šampionátu, si připsal již druhé životní vítězství.
 
Druhé víkendové prvenství a zvýšení náskoku na čele NIKON Ladies Cupu zaznamenala v Ceně Hřiště 8D (hdcp IV. k., 1600 m) jezdkyně Kateřina Hlubučková, když stejně jako před měsícem dovedla k výhře, druhé letošní i kariérní, pětiletou klisnu Bariku (tr. Olehla, stáj Hudec-Olehla), jež na rozdíl od premiérového prvenství už nepatřila k outsiderům, ale startovala v roli sázkové druhé favoritky 3,5:1.
 
Cenu Fondu ohrožených dětí (hdcp V. k., 1600 m) pak v páté životní vítězství, opět na domácí chuchelské dráze, jistě proměnila osmiletá klisna Sun For Life (tr. Drlík, Stáj KUFR, 5:1), její žokejka se prosadila v tuzemsku letos poosmé a atakuje třetí příčku dámského šampionátu NIKON Ladies Cup.
 
V závěrečné Ceně Klokánků (hdcp IV. k., 2400 m) završil hattrick, a zároveň dosáhl 190. kariérního triumfu, žokej Bauyržan Murzabajev, s jehož podporou získala své premiérové vítězství sázkově preferovaná čtyřletá klisna She Daisy (tr. Vrba, stáj Vrba Rokytnice Slavičín, 3:1).



reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE