reklama 11B

Zlatý pohár ve Velké Chuchli Adiutantovi

Druhá zářijová neděle nabídla divákům v Conseq Parku smíšený program, jehož vrcholy byly jubilejní 10. ročník nejdelšího a nejvýše dotovaného českého dostihu přes proutěné překážky, Zlatý pohár Elektrizace železnic (I. k., 4200 m, 360 tis. Kč)...
11.09.2016 22:56  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12C
 
...a hlavní sprinterský test sezóny, 95. Svatováclavská cena společnosti SUDOP Brno, spol. s r. o. (I. k., 1200 m, 200 tis. ).
 

Ilustrační foto archiv Jezdci.cz
 
Vítězem Zlatého poháruPraha se stal sedmiletý valach stáje Lorenzo WinfieldSyndicate Adiutant (3,7:1), kterého trenér Tomáš Hurt svěřil momentálně výtečně jezdícímu žokeji Jaroslavu Myškovi. Ten tak po úspěchu v Poháru Josefa Váni s Ascoverem vyhrál i druhý velký pražský překážkový dostih. Adiutant se během pomalého průběhu držel na konci šestičlenného pole, ale před finišembyl na pozici a jeho koncovka byla nejúčinnější, když si sedmý kariérní triumf, čtvrtý skokanský, připsal jistě o dvě a půl délky před sázkovým favoritem Sundarou (ž. Kratochvíl, tr. Váňa, stáj Statek Blata Český ráj, 2,5:1). Jeho tréninková kolegyně, jediná klisna v poli Silk (ž. Váňa ml., stáj Jasna, 3:1) finišovala třetí, čtvrtý a poslední do cíle dorazil nejmladší aktér, čtyřletý Rabbit Mountnelson (j. Kubík, tr. Juránek, stáj Rabbit Trhový Štěpánov, 6,5:1).
 

Nejrychlejší byla progresivní Anitschka

V poli sedmi účastníků nejdůležitějšího sprintu roku byl favoritem vloni druhý Nine ou Four (ž. Rája, tr. Luka, stáj Syndikát V3J, 1,7:1), avšak skončil druhý, když ve výrazném progresu pokračovala tříletá klisna stáje Joly Anitschka (4,5:1), v jejímž sedle byl po sobotním hattricku ze San Sebastianu vítězně naladěný žokej Václav Janáček. Ten, podobně jako Myška v případě Zlatého poháruPraha, získal v historii dostihu druhý triumf, trenér Anitschky Tomáš Šatra ale zvítězil ve Svatováclavské ceně již popáté, a to jeho první a zatím poslední vítězství dělí neuvěřitelných čtyřiačtyřicet let! třetí příčku získala vítězka bratislavských sprinterských vrcholů Efily (ž. Janáčková, tr. Koplík, stáj LOKOTRANS Slovakia CZ, 3:1), s odstupem čtvrtý skončil Dashing Home (ž. Chaloupka, tr. Šavujev, stáj Ramzan Kadyrov, 6:1) a pětici uzavřel loňský premiant Dodybud (ž. Šafář, tr. Stančík, stáj Honor Racing, 7,5:1).
 

Další dění:

V úvodní Ceně společnosti Českomoravská železniční opravna (prout. . IV. k., 3300 m) se při svém návratu po roční pauze lehce o pět délek počtvrté v kariéře vítězně prosadil talentovaný čtyřletý valach Signum (tr. Lisek, DS Pegas), s nímž roli favorita 1,8:1 splnil žokej Jan Faltejsek.
 
V Ceně společnosti SIGNALBAU (hdcp III. k., 1400 m) si druhé životní prvenství, první pod trenérem Lukou, připsala tříletá sázková favoritka (2,5:1) Chiquitita Chic (stáj Vesiba), v jejímž sedle prvního ze dvou vítězství dosáhl žokej Jan Rája.
 
Také druhé kariérní vítězství zaznamenal v Ceně společnosti KKprovoz a opravy lokomotiv (hdcp IV. k., 1600 m) čtyřletý valach Singapore Spice (tr. Drlík, stáj Alegres), jenž po tříměsíční odmlce nepatřil k favoritům (13:1) a s nímž premiérový životní triumf vybojoval druhou sezónu jezdící žák David Liška.
 
Druhé nedělní vítězství hostujícího multišampióna Václava Janáčka se zrodilo snadno, když Cenu společnosti Chládek a Tintěra Pardubice (hdcp V. k., 1800 m) proměnil v zadrženou pětidélkovou výhru jen počtvrté startující a dosud nezvítězivší tříletý valach Čarda (tr. Vrba, stáj Vrba Rokytnice Slavičín), který navzdory malým zkušenostem byl sázkovým druhým favoritem 3,5:1.
 
Favoritkou Ceny společnosti AŽD Praha (IV. k., 2800 m, I. odd.) byla i s nejvyšší hmotností pětiletá Playmona (tr. Vocásková, stáj Zeas Staré Hradiště, 2:1), která atakovala již osmé prvenství v řadě, což se , tentokrát po boji, podařilo, a od loňského jara tedy stále drží čisté konto, žokej Jan Rája druhým nedělním triumfem zaokrouhlil náskok na čele aktuálního žokejského šampionátu Lázně Poděbrady Cup na rovných deset výher.
 
V závěrečné Ceně společnosti SUDOP Praha (IV. k., 2800 m, II. odd.) ukončila při osmnáctém kariérním vystoupení čekání na první vítězství čtyřletá klisna Santin (tr. Tajmr, stáj Strojírna Litvínov, 11:1), její žokejka Vendula Korečková vyhrála letos v ČR posedmé a patří třetí příčka v průběžném pořadí šampionátu jezdkyň NIKON Ladies‘ Cupu.



reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE